29

Voordeel van elektronische sloten

Hoewel deursloten steeds innovatiever worden gemaakt en voor een steeds betere beveiliging zorgen, zijn elektronische sloten toch van een geheel andere orde. Elektronische sloten zijn niet geheel nieuw, alleen worden ze nog niet zoveel in woningen en gebouwen gebruikt. In de autobranche zijn elektronische sloten inmiddels al de standaard. Tegenwoordig worden elektronische sloten ook in woningen steeds populairder.

Beveilig je woning zonder sleutel

Het belangrijkste kenmerk van een elektronisch slot is dat je geen sleutelgat of een cilinder in je deur hebt. Je hoeft ook geen sleutel meer bij je te hebben. Elektronische sloten kunnen worden bediend zonder het gebruik van een fysieke sleutel. Mocht je overigens toch liever een vorm van sleutel willen gebruiken, dan dit is nog steeds mogelijk in de vorm van een kaart of druppel. Maar dan nog is het gemakkelijker om het slot te bedienen. Je houdt de kaart of druppel dan voor de sensor in het slot en de deur opent of sluit zich dan. Ook is er de mogelijkheid voor een elektronisch slot met een klein toetsenbord. Voor het openen van het slot type je dan de pincode in. Maar wil je echt volledig af van welke vorm van fysieke bediening van het slot? Gebruik dan een elektronische sleutel. Een elektronische sleutel bestaat uit niet meer dan een app op je smartphone, waarmee je op afstand je slot opent en sluit. Het voordeel hiervan is dat je geen hinder ondervindt van een vergeten of verloren sleutel. De smartphone heeft vrijwel iedereen altijd bij zich en daarmee ook de elektronische sleutel. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je bij internet providers een goed internet-abonnement moet afsluiten. Dit is tegenwoordig geen enkel probleem, je hebt keuze uit vele internet providers.

Het gemak van een elektronische sleutel

Elektronische sloten

Een elektronische sleutel is niet alleen voor jou heel handig om het elektronische slot te bedienen. Je krijgt de beschikking over een app waar je alles mee kunt instellen. Zo kun je ieder gezinslid of iedereen die toegang tot je huis moet hebben een inlogcode toewijzen. Het is zelfs mogelijk om de historie te bekijken zodat je exact van iedereen kunt zien wie en hoe laat iemand is binnengekomen. Ook voor oudere of hulpbehoevende mensen is het zeker het overwegen waard om een elektronisch slot aan te schaffen. Zorgverleners kunnen dan met een code binnenkomen, zonder dat de hulpbehoevende in de benen moet komen om de deur te openen.

Verhoog je veiligheid

Je kunt met een elektronisch slot de veiligheid nog meer verhogen. In tegenstelling tot een klassiek cilinderslot kan een elektronisch slot aan andere slimme apparatuur verbonden worden. Zo kun je het slot heel goed koppelen aan een camera of een slimme deurbel. Je kunt op afstand zien wie er voor de deur staat en tegelijkertijd op afstand de deur openen. Handig bijvoorbeeld voor de postbode die een pakje in de gang kan zetten als je niet thuis bent of voor ouderen die angstig zijn om ’s avonds de deur te openen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply