28

Design meubel musthaves in de lente

Ben je toe aan een nieuwe look in huis, nu de lente voor de deur staat? Yes, dat begrijpen we maar al te goed! Het voelt heerlijk om eens wat nieuws in huis te halen. Kijk daarbij eens naar design meubels: daarmee haal je echt iets unieks in huis, waar je jarenlang plezier aan beleeft. In deze blog hebben we het over de verschillende design meubel musthaves in de lente.

Opvallen mag

Wat allereerst naar voren komt in de design wereld? Het mag lekker opvallen! En zo zien we het maar al te graag: je kunt zo echt iets in huis halen wat helemaal bij jou past. Hiermee ga je namelijk niet mee met de meute, maar haal je in huis wat echt bijzonder is. Precies dat is nodig voor een uniek interieur.

Kies bijvoorbeeld voor design van Kartell met een expressief karakter. Expressiviteit is wat je zoekt als je fan bent van deze trend. Schrik niet van speciale vormen, materialen en afwerkingen. Dat is nu juist de charme van opvallende design meubels. En als je zo’n bijzonder stuk eenmaal in huis hebt staan, geniet je er elke dag opnieuw van – of het nu om een bank, stoel of kast gaat.

Pastelkleuren

Het kleurgebruik is zeker iets om bij stil te staan als je design meubels naar je interieur haalt. En wat daarbij de trend voor de lente is? Pastelkleuren! Van zachtroze tot lichtgeel, van babyblauw tot lichtgroen – om maar wat voorbeelden te noemen. En die kleuren sluiten natuurlijk perfect aan op het lentegevoel. Wat een vrolijkheid in je woning!

Waar je bijvoorbeeld bij de bank of de eetkamerstoelen misschien al gauw de neiging hebt om voor een donkere kleur te kiezen, kun je dat dus juist ook helemaal anders doen. En dat kan echt een vernieuwde look in je woning teweegbrengen. Durf het eens helemaal anders aan te pakken! De stap lijkt misschien groot, maar het resultaat mag er meer dan zeker zijn.

Een ronde vorm

Ronde vormen

Van het kleurgebruik gaan we naar de vorm van de items in huis. Hierboven noemden we al dat de vorm lekker mag opvallen – het kan eigenlijk niet gek genoeg. Maar tegelijkertijd zien we één vorm met regelmaat terugkomen: de ronde vorm! Eigenlijk net als bij de pasteltinten vertaalt dit zich in een vriendelijke en vrolijke look. Een combinatie van pastel én een ronde vorm werkt dan ook uitstekend in huis.

Aan welke ronde vormen je kunt denken? Ga voor een ronde design eettafel bijvoorbeeld. Of een ronde spiegel of een rond vloerkleed. Maar ook bij meubelen die niet in één vorm te vangen zijn, kan een rond karakter terugkomen. Denk hierbij aan een stoel met een rondvormig rugvlak, om maar een voorbeeld te noemen. Een plaatje in je woning!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply