26

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Na heel wat wikken en wegen heb je besloten om vloerverwarming aan te schaffen. Het enige wat je nog te doen staat, is een passende vloer vinden. Waarschijnlijk weet je wel dat een massief houten vloer geen goede optie is. Hout krimpt en zet uit bij temperatuurverschillen. Daarnaast kan het door de isolerende werking slecht de warmte geleiden. Maar welke vloeren zijn er dan wél geschikt voor vloerverwarming? Wij vertellen het in het onderstaande artikel.

Naadloze gietvloer

Gietvloeren zijn in de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt door de vele voordelen van de moderne vloer. Een gietvloer is helemaal naadloos en daardoor eenvoudig schoon te maken. Daarnaast is het materiaal sterk, licht elastisch, krasvast en een perfecte combinatie met vloerverwarming. Je kunt het toepassen in iedere ruimte! Ook de prijs per vierkante meter is aangenaam. Door de lange levensduur is de vloer een hele goede investering. Op de website van drt gietvloeren lees je hoe het totale kostenplaatje wordt bepaald. De prijs gietvloer is afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal, de dikte en het oppervlak. Er wordt ook gekeken naar de voorbereiding van de ondergrond en de afwerking van de vloer.

Stoere betonvloer

Ook een industriële betonvloer is geschikt voor vloerverwarming. Deze vloer is net wat rauwer dan een naadloze gietvloer. Het verschil is dat een gietvloer gemiddeld 5 dagen moet drogen en een betonvloer soms zelfs meerdere weken. Je mag de vloerverwarming dus niet direct gebruiken. Laat je hier goed over adviseren.

Stenen tegelvloer

Keramische en natuurstenen tegels voelen vrij koud aan. Gelukkig kun je dit oplossen door er vloerverwarming onder te plaatsen. Zo kun je jouw onderhoudsvriendelijke badkamervloer of keukenvloer weer aangenaam warm maken. Het is belangrijk om te kiezen voor zogenaamde ‘uitzetvoegen’ om te voorkomen dat de tegels barsten door de temperatuurverschillen.

PVC vloer

PVC vloeren zijn van zichzelf al een hele aangename ondergrond. Het materiaal is licht verend en kan warmte goed geleiden. Met vloerwarming eronder maak je het (zeker tijdens de koude wintermaanden) nog aangenamer! Een PVC vloer is verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en stijlen.

Vloerbedekking

Vloerbedekking met een lage warmteweerstand is prima te combineren met vloerverwarming. Het is belangrijk om niet te kiezen voor een dik en isolerend materiaal. Hier kan de warmte van de verwarming lastig doorheen komen. Verdiep je daarom altijd goed in het product en laat je bij voorkeur adviseren door een professional. Dit kan zowel in de winkel als online.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply