24

Jacuzzi vs. hottub, wat is de beste koop?

Sinds het uitbreken van de coronapandemie steken we meer tijd in vrijetijdsactiviteiten en ‘self care’. Dan hebben we het helaas niet over activiteiten zoals naar de dierentuin, bioscoop, spa, sportclub of het pretpark gaan – immers zijn deze plekken veelal gesloten – maar over activiteiten die gericht zijn op de zogenoemde ‘me-time’. Dit is de tijd die wij spenderen aan onszelf met als doel ontstressen, ontladen en het leegmaken van ons hoofd. Denk bijvoorbeeld aan een yogasessie op de vroege ochtend, een mooie wandeling over het strand of in het park of een overnachting in een tiny house met bijbehorende wellnessfaciliteiten. Sommige mensen zoeken het echter dichterbij huis. Zij kopen een sauna, hottub of jacuzzi zodat ze op iedere moment van de dag kunnen relaxen en daarvoor niet de deur uit hoeven. Handig! Maar als het aankomt op wellness faciliteiten, dan is de keuze reuze. Wat kies je dan? In deze blog gaan we iets dieper in op die vraag; in het bijzonder voor de jacuzzi en hottub. 

Genieten in stilte en van de natuur

Sommige mensen hebben niet veel nodig om te kunnen relaxen. Even de ogen dicht achter de laptop of in de trein en voila. Anderen moeten echt in de natuur zijn en de vogeltjes kunnen horen fluiten om het hoofd leeg te kunnen maken. Als jij tot de laatste categorie behoort, dan is een hottub de juiste keuze. Een traditionele hottub is gemaakt van hout, heeft een houtgestookte kachel en past door deze natuurlijke look-and-feel perfect in de tuin. Zeker in combinatie met een houten vlonder, dan gaat de hottub geheel op in het terras. Combineer dit met houten tuinmeubelen zoals een houten ronde tuintafel en bijbehorende stoelen van ikwiltuinmeubelen.nl en jouw eigen wellness-tuin is compleet. Een jacuzzi daarentegen, heeft een elektrische motor die je continu hoort draaien. De jacuzzi is geweldig als het aankomt op massage, maar niet zo geweldig als het gaat om geluid. Een hottub werkt op een natuurlijke basis. Geen elektronica, geen pomp, maar gewoon een houtgestookte kachel met het rustgevende geluid van een knapperend vuur. 

Genieten-in-stilte-en-van-de-natuur

Gadgets en meer

De traditionele hottub is simpel. Je geniet van het heerlijke warme water en de rustgevende geluiden van de natuur. Fancy gadgets, die heb je niet. Een jacuzzi daarentegen, zit vaak vol met innovatieve gadgets die zorgen voor de ultieme spa-experience. Denk aan bubbels, massage jets bij de voeten, benen en de rug, kleurrijke led-verlichting die je kunt aanpassen op je stemming, en eventueel nog een ingebouwd bluetooth audiosysteem voor fijne deuntjes op de achtergrond. Als je echt alles uit je spa wilt halen, inclusief alle coole gadgets, dan is een jacuzzi de beste keuze. 

Prijs

Dan heb je natuurlijk nog de prijs. Een hottub is veel goedkoper als je kijkt naar de aanschaf en het onderhoud. Zo is een hottub al gauw twee tot drie keer goedkoper dan een jacuzzi. Dat heeft overigens niets met de kwaliteit van de hottub te maken, maar met de vele extra gadgets van een jacuzzi. Er zijn natuurlijk ook goedkopere jacuzzi’s beschikbaar, maar dan kom je al gauw op een opblaasbare jacuzzi. Veel van deze zijn tegenwoordig wel uitgerust met een massagesysteem, bubbels en led-verlichting. 

Eigenlijk is de keuze voor een hottub of jacuzzi een kwestie van smaak. Wat vind je belangrijk? Hecht je veel waarde aan leuke gadgets? Dan kom je al gauw uit op een jacuzzi. Kun jij het beste ontspannen als je dicht bij de natuur bent? Of is je budget wat minder toereikend? Dan is de hottub een geschikte keuze. Welke keuze je ook maakt, één ding is zeker: er staat je een hoop plezier en genot te wachten. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply