27

De winter komt eraan; tips om je huis klaar te stomen voor de kou

Ook tijdens de koudere maanden wil je er fijn bij zitten in je huis. In de winter brengen we namelijk veel tijd door in huis. Het is koud buiten en het is vroeg donker. Niet iedereen is hier fan van, maar het hoort er nou eenmaal bij. Wat is er dan fijner om in een comfortabele woning te zitten? Met een paar simpele manieren krijg je dat voor elkaar.

Hieronder vind je 3 manieren om je woning comfortabeler te maken voor de koudere maanden:

1.Zorg voor een warmtebron

Wat is echt een must voor de winter? Juist, een open haard. Dat is niet alleen voor de kou, maar geeft ook een knusse sfeer in huis. Wat is er nou lekkerder dan de warmte van een open haard? Warm en sfeervol! Mocht een open haard geen optie zijn, dan is een sauna met infrarood straling ook een goed idee. Niet alleen is een sauna een goede warmtebron, ook biedt een sauna een moment ontspanning, zodat je er even tussenuit kunt.

Zorg voor een warmtebron

2. Zorg voor goede isolatie

Een goede isolatie kan uiteraard niet ontbreken. De kou blijft hierdoor namelijk een stuk beter buiten, waardoor je binnen kan genieten van de warmte die goed wordt vastgehouden. Dit is een must voor de koudere wintermaanden. Je zult er comfortabeler bij zitten, maar je bespaart ook nog op je energierekening. Een aantal maatregelen die je kunt nemen zijn het aanbrengen van tochtstrips, het plaatsen van isolerende rolluiken en het glas vervangen voor isolatieglas.

Wist je dat bepaalde soorten raamdecoratie ook zorgen voor een isolerend effect? Gordijnen bijvoorbeeld, zorgen niet alleen voor een knusse sfeer, maar houdt ook de kou van buiten tegen. Moet je ze natuurlijk wel dichtdoen! En wat dacht je van shutters? Als je de shutterpanelen dichtzet, creƫer je een laagje lucht tussen het raam en de raamdecoratie. Deze stilstaande lucht zorgt voor isolatie in je woonkamer, ideaal!

3. Een warm winterdekbed

Simpel misschien, maar toch ook echt een musthave voor de koudere maanden: een goed warm winter dekbed! Wat is er fijner dan na een koude dag onder een warme wol te kruipen? Er is toch niks lekkerder dan op een koude winter ochtend nog eens een keer omdraaien onder dat warme winterdekbed.

Zo zie je maar, de winter kan ook leuk zijn met een comfortabel huis. Zorg voor een open haard, een goede isolatie en een warm dekbed, dan ben jij helemaal klaar voor de winter!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply