45

Design tips voor een kleine badkamer

Een kleine badkamer kan enorm op je zenuwen werken. Amper ruimte om jezelf fatsoenlijk af te drogen, of zelfs te weinig plek om fijn te kunnen douchen. Maar hoe klein de badkamer ook is, er is altijd ruimte te maken. Of dit nu alleen visueel, of ook op een praktische manier is!

Gebruik opslagmanden creatief

Rieten opslagmanden geven je badkamer niet alleen een warme, natuurlijke uitstraling, ze bieden ook nog eens alle opbergruimte die je nodig hebt. Als je geen ruimte hebt om de mandjes neer te zetten, geen probleem; je kan ze ook heel makkelijk aan de muur spijkeren. Leg er bijvoorbeeld opgerolde handdoekjes, doucheproducten of make-up spulletjes in. Combineer de rieten mandjes met andere hout-elementen en je tovert die kleine badkamer zo om tot een spa!

ruimte maken in de badkamer
Bron afbeelding

Kies de juiste wasbak

Deel je de badkamer met de rest van de familie? Denk dan eens na over het aanschaffen van een dubbele wasbak. Het bespaart zowel ruimte, als tijd. Maar ook de vorm van de wasbak maakt verschil uit, zo neemt een ovale wasbak minder ruimte in beslag dan een rechthoek. Om het nou helemaal praktisch te maken kun je voor een wasbak kiezen met opslagruimte en handdoek stangen aan de onderkant.

juiste badkamermeubels kiezen
Bron afbeelding

Gebruik het licht

Een groot raam geeft een ruim gevoel, maar ook kleinere ramen kunnen een ruimte groots laten lijken. Door op een slimme manier met spiegels te werken kun je het daglicht de hele badkamer laten vullen. TIP: Ovale spiegels laten de plafonds hoger lijken.

badkamer groter laten lijken
Bron afbeelding

Gebruik de ramen

Mocht je nu weinig muur-ruimte hebben voor opslag of een spiegel; gebruik dan het raam! Je kan snel en gemakkelijk een opslagruimte creëren op de vensterbank en ook spiegels kunnen voor het raam gemonteerd worden. Zo heb je meteen het perfecte daglicht èn de benodigde privacy.

geen plek in badkamer
Bron afbeelding

Liever een bijzet tafeltje

Gebruik zoveel mogelijk open meubilair in een kleine ruimte. In plaats van boxen, kisten of dichte opbergmeubels kun je natuurlijk ook een bijzet tafeltje gebruiken. Door dat het tafeltje open is aan de onderkant, oogt het een stuk minder vol in de badkamer. Een paar tijdschriften, een mooie plant erop; en klaar is Kees!

badkamer meubels kleine badkamer
Bron afbeelding

Breng balans

Zorg voor een goede balans in kleuren en betegeling. Heb je nu een hele drukke vloertegel, houd dan bijvoorbeeld je muren rustig en egaal. Hetzelfde geld voor kleuren. Probeer zoveel mogelijk met 1 of 2 hoofdkleuren te werken en daar de rest op aan te passen. Gebruik ook niet teveel kleur, ook dat kan weer voor onnodige drukte zorgen.

kleurgebruik in badkamer
Bron afbeelding

Decoreer bewust

Berg zoveel mogelijk spullen op in de rieten mandjes of badkamerkastjes. Leg niet een hele ruimte vol met tierelantijntjes, maar decoreer precies genoeg. Gebruik veel natuurlijke materialen om de badkamer tot rust te laten komen en kies bijvoorbeeld voor een uniek douchegordijn. Probeer je decoraties ook aan te passen op de hoofdkleuren die je voor je badkamer gekozen hebt!

groen in badkamer
Bron afbeelding

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply