39

De voordelen van een open haard in huis

Wat is er fijner dan met een kopje koffie op de bank neerploffen en genieten van een knisperend vuurtje? Zeker in de koude, donkere maanden klinkt dit wel heel aantrekkelijk. Zo’n ontspannen moment kun je eenvoudig creëren met een open haard in huis. Naast een knusse avond zijn er nog veel meer voordelen. Lees alle positieve punten van een open haard hieronder!

Een open haard zorgt voor een gezellige sfeer

Het eerste voordeel is absoluut de gezellige sfeer. Het geluid is rustgevend, de vlammen zijn aangenaam warm en het licht straalt veel rust uit. Een open haard maakt jouw woonkamer of zithoek huiselijk en knus. Zeker in combinatie met romantische (kerst)decoratie.

Het is verkrijgbaar in verschillende stijlen

Een open haard is verkrijgbaar in allerlei verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor een echte landelijke look of juist voor een modern design. Je kunt het helemaal naar wens laten aanpassen. Zorg ervoor dat de open haard goed aansluit bij de rest van de ruimte. Hierdoor zal het een mooi geheel vormen.

De stookkosten worden lager

De stookkosten zullen een stuk lager worden als de je open haard regelmatig gebruikt. Het geeft namelijk veel meer warmte af dan je in eerste instantie verwacht. Dit scheelt dus weer een hoop geld op de energierekening. Het enige waar je aan moet denken is dat je goedkoop brandhout inkoopt. Wel van goede kwaliteit natuurlijk. Ga op zoek naar leuke deals om wat extra geld te besparen. Online staan genoeg scherpe aanbiedingen. Koop bijvoorbeeld 4 kuub haardhout bij Berdi Haardhout!

Je kunt altijd genieten van warmte

Stel je voor dat de stroom uitvalt, dan heb je altijd nog de warmte van een open haard. Het is daarnaast ook ontzettend gezellig om alle lampen en de verwarming uit te zetten en knus voor de haard te zitten met een dekentje.

Een open haard is vaak goedkoper dan een gashaard of houtkachel

Een open haard is in de meeste gevallen goedkoper dan een gashaard of een houtkachel. Ook is een open haard in veel historische huizen al aanwezig. Dit scheelt een hoop aanschafkosten.

Je kunt een open haard afsluiten met een deurtje

Heb je kleine kinderen of huisdieren die vrij rondlopen? Dan kan een open haard best gevaarlijk zijn. In dat geval is het verstandig om een speciale haarddeur voor het vuur te plaatsen. Hiermee kun je een klassieke open haard eenvoudig omtoveren tot een stijlvolle en veilige gesloten haard.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply