45

Dit tuingereedschap zou iedere tuinierder moeten hebben

Af en toe is er niets zo fijn als even lekker in de tuin werken. Of je nu professioneel met moestuintjes bezig bent of gewoon af en toe het onkruid verwijderd; het is fijn om in de tuin bezig te zijn. Wat minder fijn is, is het starten van een taak en er halverwege achter komen dat je het benodigde gereedschap niet bij de hand hebt! Kun je al het werk weer stil leggen en hop, naar het tuincentrum. Het is een stuk gemakkelijker om ervoor te zorgen dat je altijd alle benodigdheden binnen handbereik hebt!

1. Handgereedschap

Welke bezigheden je ook hebt, met het juiste tuingereedschap wordt het een stuk leuker en gemakkelijker! Voor zowel tuin, als moestuin heb je dan ook standaard een bepaald assortiment aan handgereedschap nodig. Denk bijvoorbeeld aan een schop, een spade, een bezem en borstels voor al het schop en veegwerk. Maar ook een schoffel, een houweel en een hamer kunnen van pas komen bij het kleinere tuinierswerk. Even het onkruid verwijderen gaat een stuk gemakkelijker wanneer je een schoffel, een bezem en handveger en blik bij de hand hebt! Wil je het nu echt op iedere klus voorbereid zijn dan kun je dit assortiment nog uitbreiden met graskantstekers, cultivatoren, harken, paalboren, maaigereedschap en een bijl. Zo ben je ook klaar voor de grotere klussen in de tuin.

2. Snoeigereedschap

Om je tuin goed bij te houden is het belangrijk om op tijd te knippen en snoeien. Om nu even snel dat losse takje weg te knippen is het wel fijn om een snoeischaartje bij de hand te hebben. Ook een takkenschaar, een snoeizaag of zelfs een boomzaag zijn goede aanvullingen voor de schuur!

snoeien

3. Maaigereedschap

Heb je een mooie haag in de tuin of een fijn grasweiland? Dan is het belangrijk om dit op tijd te maaien en snoeien. Hoogstwaarschijnlijk heb je al een grasmaaier klaar staan, maar ook een grastrimmer of kantensnijder kan de klussen een stuk gemakkelijker maken. Hagen kun je natuurlijk met de hand knippen, maar het hebben van een elektrische heggenschaar kan de klus een stuk gemakkelijker maken.

4. Kleding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Om nu achteraf geen uren te besteden met het schrobben van grasplekken en het vullen van wasmachines, zorg je voor de juiste kleding. Een paar rubberlaarzen, handschoenen en zelfs een tuinbroek kunnen zeker ten pas komen. Zo werk je niet alleen gemakkelijk en comfortabel, maar bescherm je ook kleding en schoenen! Tip: Zorg ook voor een goede deurmat om ongewenste rommel buiten de deur te houden!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply