46

4x De voordelen van de deurmat

De deurmat: vrijwel iedereen heeft er wel eentje. Maar heb je er ooit bij stilgestaan wat nu eigenlijk de voordelen van de deurmat zijn? Van beschermend tot stijlvol: de mat heeft heel wat voor je in petto! In deze blog lees je waarom je de deurmat niet mag missen in je interieur.

1. Bescherming tegen nattigheid
Regenwater, bladeren en modder: er blijft door de dag heen flink wat aan je schoenen plakken. Nu is dat buiten geen probleem, maar in je woning wil je natuurlijk dat de boel schoon blijft! En aangezien het nogal eens regent in ons koude kikkerlandje, kun je een deurmat daarom wel gebruiken. Voordeel van de deurmat? Zodra mensen er een zien liggen voor de deur, hebben ze automatisch de neiging om hun voeten te vegen. Vandaar dat de deurmat zo goed werkt!

bescherming deurmat

2. Bescherming tegen stof

Ben je van mening dat de deurmat alleen nuttig is op regenachtige dagen? Dat is niet helemaal waar! Natuurlijk neem je op dagen dat het met bakken uit de lucht komt meer vuil mee het huis in. Maar ook als het droog is, blijft er van alles aan je schoenen hangen! Met name stof. En waar dat stof voor zorgt? Juist: dat jij vaker met de stofzuiger aan de slag moet.

Dat je daar geen zin in hebt, kunnen we ons goed voorstellen. En een mat voor de deur is een super eenvoudige oplossing tegen overtollig stof in huis! Handig is een mat daarom ook in alle tijden van het jaar; niet alleen tijdens de maanden met het slechtste weer. Het is dan ook belangrijk om je kids aan te leren dat ze het best iedere dag hun voeten kunnen vegen. Zo heb jij het meeste profijt van de mat!

3. Veiligheid

Naast bescherming tegen vuil, biedt de deurmat ook bescherming tegen gladheid. Zeker wanneer het buiten regenachtig is! Met name kinderen willen in hun enthousiasme nog weleens haastig het huis binnenrennen. En dat geldt misschien net zo goed voor jou, op momenten dat je haast hebt. Waar je buiten op een stugge ondergrond als asfalt of stoeptegels loopt, is dat in je woning natuurlijk niet het geval.

Hout, zeil of binnentegels: deze vloeren kunnen enorm glad aanvoelen als de schoenen nat zijn. En om te voorkomen dat je onderuit gaat, doet de deurmat wonderen! Even goed vegen, en je loopt – of rent – met droge voeten je huis binnen.

deurmat veiligheid

4. Stijlvolle toevoeging

De laatste in het rijtje voordelen van de deurmat is ook niet geheel onbelangrijk: de mat vormt een stijlvolle toevoeging aan je woning. Zeker als je kiest voor een variant die bij jouw persoonlijke smaak past! Ga hierbij voor een mooie kleur, en misschien zelfs een tekstopdruk om je gasten te verwelkomen. De mat hoeft dus echt niet altijd eenvoudig bruin of grijs te zijn, zonder enige poespas. Dat is hoe we de mat vaak zien, maar je kunt ook verder denken. De deurmat is namelijk zo ongeveer het eerste wat er gezien wordt bij binnenkomst – dus je mag best een beetje uitpakken.

deurmat verschillende kleuren

Voordelen van de deurmat: belangrijker dan je denkt!

De kans is groot dat je nog nooit echt had stilgestaan bij de voordelen van de deurmat. Maar het zijn er dus meer dan je waarschijnlijk had verwacht! Bescherming tegen vuil en veiligheid, én een stijlvolle toevoeging aan je woning: de deurmat heeft het allemaal. Dat maakt het dan ook zo verstandig om er eentje neer te leggen voor je deur.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply