32

8 redenen voor het kopen van een huis

het kopen van een huis

Ga je ook kijken naar koophuizen op de NVM Open Huizen Dag?

Mensen gaan weer over op het kopen van een huis. Het is weer spannend op de huizenmarkt. Je ziet steeds vaker een bordje verkocht verschijnen en mensen klussen weer flink in hun (nieuwe) huizen. Zo is er in februari van dit jaar 17% meer huizen verkocht dan vorig jaar en mensen durven weer geld uit te geven: goed nieuws!

Zaterdag is het weer NVM Open Huizen Dag. Ben je op zoek naar een nieuwe plek, dan is dit je kans om achter je computer vandaan te komen en de huizen live te gaan ontmoeten. De verkopers showen zelf hun huis, dus je kunt veel informatie van hen ontfutselen. Het is slim om deze dag veel huizen te gaan bezoeken, want:
– als je veel huizen bekijkt, ervaar je wat je in je droomhuis wenst…
– zo ontdek je in welke plaats of wijk je graag wilt wonen…
– zo leer je zien wat jouw te besteden bedrag echt waard is…

het kopen van een huis

een huis goed inspecteren van binnen en buiten (beeld via NVM Open Huizen Dag)

Kopen van een huis

Een huis kopen in deze tijd is erg slim. Er zijn wel 8 goede redenen om nu een huis te kopen:

Reden 1. Nationale Hypotheek Garantie is gunstig

De Hypotheek Garantie is vrij gunstig. Met deze garantie geeft je de geldverstrekker de zekerheid dat uw hypotheekschuld wordt terugbetaald als je de hypotheek door omstandigheden niet meer kunt opbrengen. Door de hogere hypotheekgarantie kun je een lagere hypotheekrente krijgen. Deze hypotheekgarantie zal in juli 2015 van 265.000 euro naar 245.000 euro dalen.

Reden 2. Meer keuze

Er staan veel woningen te koop, waardoor de kans groter is dat je een huis vindt dat goed bij je wensen past.

Reden 3. Gunstige hypotheekrente

De hoogte van de hypotheekrente is een belangrijke factor voor je maandelijkse kosten. De rente staat nog steeds erg laag, dus een hypotheek afsluiten is nu erg gunstig.

Reden 4. Betere onderhandelingspositie

Omdat er meer huizen te koop staan, kun je beter onderhandelen en slimme stappen zetten om een huis te kopen.

Reden 5. Reëlere huizenprijzen

Er worden niet meer zulke hoge bedragen gevraagd voor een huis. Ook voor starters is dit een prettige tijd om in te stappen. Uit onderzoek blijkt dat 4 op de 10 starters dit jaar een bod gaan uitbrengen…

Reden 6. Vrijwel altijd een goede investering

Als je kijkt naar de ontwikkeling van de huizenprijzen, zie je nog steeds dat een huis kopen een goede investering is. Hoe eerder je een huis in je leven koopt, hoe gunstiger dat dus meestal is.

Reden 7. Het btw tarief verbouwing nu nog 6%

Wil je nog profiteren van het lage btw-tarief, dan moet je snel zijn. Het btw-tarief voor renovatieherstelwerkzaamheden gaat per 1 juli 2015 omhoog van 6% naar 21%.

Reden 8. Het tarief van het hypotheekadvies blijft dalen

De prijs van hypotheekadvies blijft dalen, omdat er steeds meer concurrentie komt en een betere digitalisering. De klant kan meer zelf doen en digitaal aanleveren, wat de advieskosten zal drukken.

Kortom: nu veel koophuizen bekijken is een slim plan, dus breng vooral een bezoek aan de NVM Open Huizen Dag.

Hoe pak je dit aan

Zet nog een keer je wensen voor je droomhuis op papier. Maak een lijst met huizen die je graag wilt bekijken. Stippel de route uit en plan de bezoeken op zaterdag 28 maart tussen 11 en 15u. Om jullie te helpen om tijdens het kijken niets over het hoofd te zien zodat je achteraf goed kunt vergelijken, heb ik een checklist gemaakt. Download de pdf (huizenbezichtiging) en print het zo vaak uit als je wilt.

het kopen van een huis

de checklist om huizen te bezichtigen download

het kopen van een huis

Bewaren

Show Comments

2 Comments

  1. Moveria Nederland 30 maart 2015
    • Petra 30 maart 2015

Leave a Reply