Trend: strepen in het interieur

Met deze interieurtrend heb je letterlijk een streepje voor! Het strakke, maar speelse patroon komt dit jaar weer vaak terug. Bijvoorbeeld door middel van behang, in een gestreept dekbedovertrek of op een subtiele manier bij de sierkussens op de bank. Hoe ga jij deze trend toepassen in je eigen woning? Wij zijn benieuwd!

Gele strepen op muur

Laten we meteen beginnen met een echte knaller. Deze gele muurverf strepen vrolijken de hele slaapkamer op. Het is misschien wat gewaagd, maar dan haal je wel meteen het zonnetje in huis. De inrichting en decoratie van de kamer mag verder heel neutraal blijven zodat het geheel geen kermis wordt.

Tip: Wil je zelf strepen op de muur verven? Lees dan ook ons artikel ‘Tips voor het schilderen van je slaapkamer’.

Gestreepte deken en kussenhoezen

Je kunt de slaapkamer ook een upgrade geven door middel van gestreepte accessoires. Denk aan een mooi dekbedovertrek, nieuwe kussenhoezen of een gestreepte deken. Op deze manier kun je binnen een paar minuten de kamer een andere look geven. Combineer dit met andere grafische prints voor een speels en modern resultaat. Ook tof voor in de kinderkamer!

Behang horizontale strepen

Behang met horizontale strepen laten een kamer breder lijken. Je kunt het effect goed zien op de bovenstaande afbeelding. De eetkamer ziet er bovendien een stuk gezelliger uit dan met een simpele witte muur. Probeer het eens uit in je eigen woning!

Vloerkleed met strepen

Een gestreept vloerkleed past bij veel verschillende stijlen. Je kunt kiezen voor een eenvoudig kleed om een Scandinavisch interieur mee op te fleuren. Of koop een donker vloerkleed met strepen voor een stoere touch. Zoek online naar verschillende gave opties of ga een dagje naar de woonboulevard met je geliefde, moeder of vriendin.

Zandkleurig behangpapier strepen

Behang met strepen kan ook een hele zachte uitstraling hebben. Kies voor een lichte kleur om een warme en klassieke sfeer te creëren. Beige, bruin en grijs zijn hier perfect voor. Het is namelijk belangrijk dat het contrast tussen de twee kleuren niet te hard is. Voor een samenhangend geheel laat je de kleuren van het gestreepte behang ook terugkomen in de meubels.

Sierkussens met strepen

Vind je strepen op de muur, op een vloerkleed of op een deken toch iets te heftig? Dan kun je ook nog kiezen voor subtiele sierkussens met deze print. Combineer het met een paar effen kussens voor een trendy, maar rustig totaalplaatje.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply