46

5x Slimme design trucs

Of je nu aan de start staat van de inrichting van een nieuwe woning, of je huidige woning een snelle boost wilt geven; af en toe ben je even toe aan iets anders. Misschien voel je jezelf niet helemaal lekker in je woonomgeving, of zijn sommige kamers gewoon net niet helemaal zoals je het zou willen. Gelukkig zijn er makkelijke trucjes toe te voegen om je interieur gemakkelijk naar eigen hand te zetten. Kleine kamers groter maken, donkere hoeken verlichten of saaie muren laten stralen. Het kan allemaal! Met deze 5 slimme design trucs ben jij weer een stapje dichter bij de woning van je dromen!

5x Slimme design trucs
Bron afbeelding

Is dat geen geweldige frisse start van het nieuwe jaar?

1. Kleine kamers groter maken

Door kleine kamers in zachte, lichte kleuren te verven ogen ze al snel een stuk groter dan ze zijn. Daar tegenover staat natuurlijk dat donkere kleuren een ruimte juist snel kleiner maken. Door gebruik te maken van spiegels kun je de ruimte optisch vergroten en lijkt er daarbij overal voldoende natuurlijk licht op te vallen. Als je ook nog eens gebruik maakt van massieve meubelstukken lijkt je kleine kamer een stuk groter!

2. Ga groen

Voeg planten toe aan je woonomgeving. Niet alleen in woon- of slaapkamer, maar in werkelijk waar iedere ruimte mogen planten terugkomen. Ze zijn niet alleen mooi maar helpen ook nog eens met het zuiveren van de lucht.

5x Slimme design trucs
Bron afbeelding

3. Combineren kun je leren

We maken al snel de fout om bij 1 bepaalde stijl, 1 specifiek materiaal of 1 sterke kleurencombinatie te blijven. Hoewel het misschien heel verstandig lijkt, maakt dit de woning al best snel saai. Probeer dus ook zoveel mogelijk te combineren. Verschillende materialen, kleuren en patronen kunnen sfeer, warmte en persoonlijkheid aan een woning toevoegen. Maak er geen bonte kermis van, maar er is geen enkele reden waarom het oude kleed van oma niet op die nieuwe moderne bank zou passen!

4. Natuurlijke opslagruimte

Natuurlijke materialen passen in iedere woning thuis en zullen hoe dan ook sfeer meebrengen. Dat gezegd hebbende, opslagruimte is altijd nodig! Schaf dus een x aantal rieten manden aan in allerlei soorten in maten. Ze passen werkelijk waar overal! Of je ze nu op de grond zet, op de plank plaatst of aan de muur nagelt. Met rieten manden sla je de plank nooit mis en heb je ook nog eens meer opslagruimte tot je beschikking.

5x Slimme design trucs
Bron afbeelding

 

5. Maak het zacht

Vloerbedekking en kleden maken een koude, kille vloer een stuk warmer. Niet alleen fijn voor je voeten, maar ook nog eens enorm sfeervol!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply