Een nieuw spanplafond? Dit moet je erover weten!

Ben je van plan om binnenkort een spanplafond te laten plaatsen? Dan is het verstandig om je er eerst goed in te verdiepen. Wat zijn spanplafonds eigenlijk, wat zijn de mogelijkheden en door wie moet je het laten plaatsen? Wij vertellen het allemaal in dit artikel.

Wat zijn spanplafonds?

Spanplafonds zijn elastische doeken die onder een bestaand plafond worden gespannen. Hierdoor krijg je een strak en glad resultaat. Het is een goede manier om een oud plafond mee te verbergen. Het materiaal is brandveilig, omdat het niet zal smelten bij hitte. Ook is het geschikt voor elk type plafond en zelfs voor schuine wanden. Er zijn dus een hoop voordelen!

Kies voor ervaring

Als je een spanplafond laat plaatsen, is het belangrijk dat je kiest voor een bedrijf met ervaring. Deze vakmensen leveren namelijk het beste resultaat. Ze kunnen een strak spanplafond plaatsen in lastige hoeken en op schuine of ronde wanden. Daarnaast gebruiken professionele bedrijven alleen hoogwaardige materialen. Hierdoor weet je zeker dat je er lang plezier van zult hebben.

Het is makkelijk schoon te maken

Een spanplafond is heel eenvoudig schoon te maken. Je kunt het makkelijk afstoffen met een plumeau of afnemen met een vochtig doekje. Het is dus een hele onderhoudsvriendelijke en hygiënische keuze.

Ook geschikt voor in de badkamer

Wist je dat spanplafonds ook geschikt zijn voor in de badkamer? Het materiaal is namelijk vochtbestendig. Dit is ook erg handig voor in een kleine keuken waar het snel vochtig aanvoelt. Je kunt een luchtafzuiging gewoon laten verwerken in het plafond en ook verlichting is geen probleem. Vraag naar de exacte mogelijkheden bij een professioneel bedrijf bij jou in de buurt.

Het werkt geluidsabsorberend

Een spanplafond heeft een geluidsabsorberende werking. Dit kan goed van pas komen in een flat, in de slaapkamer of in een huis met een groot gezin. Ook je buren zullen erg blij worden van het dempende resultaat.

Verkrijgbaar in verschillende stijlen

Naast alle praktische voordelen is zo’n plafond ook erg stijlvol. Je hebt namelijk keuze uit allerlei kleuren en speciale sierlijsten voor spanplafonds. Hiermee geef je een kamer nog meer karakter. Dit maakt het geschikt voor elke woonstijl. Een helder wit plafond met decoratieve lijsten is een hele populaire optie. Het laat de ruimte een stuk groter lijken. Daarnaast oogt de kamer ineens veel frisser en bijna zo goed als nieuw. Dit effect kun je eigenlijk niet bereiken met een likje witte verf.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply