46

Budget tips voor het inrichten van de kinderkamer

Een mooie kinderkamer hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Als je iets beter nadenkt over wat je koopt en waar je het koopt, kun je al een hoop geld besparen. In dit artikel geven we je graag een paar handige tips om binnen je beperkte budget te blijven.

Kies voor een rustige basis

Misschien moet je het meeste geld uitgeven aan een goede neutrale basis. Als dit mooi is, kan het nog jaren lang meegaan. Kies dus voor een goede vloer die tegen een stootje kan. Schilder ook de muren in een rustige kleur of hang een tijdloos behangetje op. De gezellige en kinderlijke sfeer kun je toevoegen door middel van accessoires en meubels. Op deze manier hoef je over een paar jaar geen complete make-over te geven, omdat de muur nog vol staat met roze teddyberen.

Koop een meegroeibed

Een meegroeibed zal je op lange termijn veel geld besparen. Er zijn zelfs bedden die al geschikt zijn als ledikant. Vervolgens hoef je het allemaal maar uit te schuiven en steeds groter te maken. Hierbij heb je natuurlijk ook af en toe een nieuw formaat dekbed nodig. Dit kun je het beste in de uitverkoop scoren of goedkoop kopen via internet. Kijk eens op www.slaaptextiel.nl voor handige producten en ontzettend leuke dekbedovertrekken voor kinderen.

Ga tweedehands shoppen

Meubels en woonaccessoires kun je prima in een tweedehands winkel kopen. Soms heeft het alleen een likje verf nodig en het lijkt weer als nieuw. Kijk ook eens rond op marktplaats of er in jouw buurt iets leuks te koop staat. Zeker in de baby fase heb je veel spullen nodig die al snel weer overbodig zijn. Geef hier dus niet te veel geld aan uit.

Maak spullen zelf

Als je creatief en handig bent, kun je een aantal spullen ook zelf maken. Of het nou gaat om een grote kast of een simpele accessoire. Alle kleine beetjes helpen. Daarnaast is het een hele leuke bezigheid voor een vrije middag.

Versier de muur

Een neutrale muur is handig, maar niet heel gezellig. Je kunt dit eenvoudig oplossen door leuke fotolijstjes of prints aan de wand te hangen. Wil je nog meer sfeer en kleur in de kinderkamer? Koop dan speciale muurstickers van goede kwaliteit. Deze kun je ook weer eenvoudig verwijderen.

Koop praktische decoratie

Praktische decoratie is multifunctioneel. Het is mooi om te zien, maar het heeft ook een functie. Koop bijvoorbeeld een loopfietsje die er stijlvol uitziet. Deze kun je dan in de hoek van de kamer zetten zonder dat het rommelig oogt. Ook mooie knuffels of een zacht kleed met leuke print zijn een goede optie.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply