22

Zo kun je je trap een compleet nieuwe look geven

De trap is niet een onderdeel waar veel mensen bij stil staan om eens flink te verbouwen. Uiteindelijk is de trap er vooral voor praktische doeleinden, namelijk om de volgende etage te bereiken. Toch heeft de uitstraling van een trap veel invloed op de rest van de ruimte. Vaak is deze vanaf de hal te zien en dit is de eerste ruimte die gasten te zien krijgen. Het is dus vrij logisch om deze een nette uitstraling te geven. We geven je graag wat ideeën om je trap een nieuwe look te geven.

Kijk iets verder

Misschien heeft je trap geen make-over nodig, maar de ruimte eromheen. Ziet de leuning er flink gebruikt uit of is de muur naast de trap toe aan een schilderklus? Je kunt de volledige trap renoveren, maar als de omgeving eromheen geen houvast biedt wordt het alsnog niks. Kijk dus eerst of je de muur een lekker likje verf kan geven met sigma verf of dat je er een gezellig behangetje kunt plakken. Vervolgens kun je een nieuwe leuning installeren of je oude een goede opknapbeurt geven. Daarna kun je nog eens evalueren of de trap wel vernieuwd moet worden, of dat het om het complete plaatje ging.

Toch verven

Toch verven

Als je de volledige omgeving opgeknapt hebt maar de ruimte ziet er nog steeds niet verzorgd uit, dan wordt het tijd om de trap flink onder de loep te nemen. Maak deze eerst goed schoon en schuur de trap – ervan uitgaande dat deze van hout is – even goed op. Vervolgens kun je een speciale traplak gebruiken, zoals sigma s2u nova satin verf, welke kras- en sijtvast is. Dit laatste is zeker een vereiste, omdat je regelmatig de trap op en af rent. Dit kan voor ontzettend veel krassen en beschadigingen zorgen, waardoor je een speciale verf wel kunt gebruiken.

Bekleding

Denk je dat jouw trap er niet mooier op wordt wanneer je hem gaat verven, of houd je niet van die afwerking? Dan kun je de trap natuurlijk ook altijd nog volledig of gedeeltelijk bekleden. Je kunt ervoor kiezen om enkel het middenstuk te bekleden waar je het meeste op loopt, of je kunt hem volledig bedekken in vloerbedekking. Let wel op, want dit kan soms nogal glad worden. Kies dus voor een speciale trapbekleding die uitglijden zoveel mogelijk voorkomt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply