33

DIY: Kaars knutselen met wc rollen

Begin je al langzaam in de kerstsfeer te komen? Of vind je het gewoon gezellig om je huis aan te kleden met meer kaarsjes nu het zo vroeg donker wordt? In dit Do It Yourself artikel laten we stap voor stap zien hoe je zelf sfeervolle nep kaarsen kunt maken. Hoe? Door ouderwets te knutselen met wc rolletjes!

Zelf kaarsen maken met wc rollen: wat heb je nodig?

Knutselen met een wc rol is natuurlijk ook heel leuk voor kinderen. Het is niet lastig en toch wordt het resultaat verrassend mooi. Voor deze DIY heb je de volgende spullen nodig:

  • Nep waxinelichtjes op batterij
  • Wc rollen
  • Tape
  • Wit papier
  • Schaar
  • Lijmpistool
  • Witte verf
  • Kwast
  • Dienblad, plateau of bakje
  • Nep sneeuw, steentjes, kralen of andere decoratie

Stap 1: Knip en plak de wc rollen

Knip een aantal wc rollen doormidden zodat je verschillende formaten kunt maken. Dit hoogteverschil zorgt straks voor een speels effect. Plak de wc rollen op elkaar met tape. Hierboven zie je een goed voorbeeld van de hoogtes.

Stap 2: Maak een bodem voor het waxinelichtje

Standaard wc rollen hebben de perfecte breedte voor een nep waxinelichtje. Je moet er alleen nog voor zorgen dat het kaarsje niet naar beneden valt als je het erin doet. Maak daarom een bodem van een stukje tape zodat het waxinelichtje op de juiste hoogte blijft zitten.

Stap 3: Wikkel de wc rollen in papier

Nu is het tijd om het karton en de lelijke stukjes tape weg te werken. Dit doe je door er papier omheen te wikkelen. Dit kan iedere gewenste kleur zijn. Maar aangezien de meeste waxinelichtjes op batterij wit zijn, is dit vaak de mooiste optie.

Stap 4: Maak druipend kaarsvet met lijm

Als het papier goed vast zit om de wc rol, kun je het kaarsvet langs de rand laten druipen. Dit doe je door voorzichtig hete lijm op de randen te spuiten. (Laat dit nooit door kleine kinderen doen!)

Stap 5: Verf de lijm wit

Laat de lijm eerst heel goed drogen en verf het daarna in dezelfde kleur als het waxinelichtje. In dit geval is dat wit. Het lijkt ineens precies op druipend kaarsvet!

Stap 6: Zet de wc rol kaarsen bij elkaar

Zet alle wc rollen samen op een dienblad, een plateau of in een bakje. Lijm ze eventueel aan de onderkant vast voor meer stevigheid. Decoreer de lege ruimte met nep sneeuw of andere versiering.

Stap 7: Plaats de waxinelichtjes in de wc rollen

Ben je tevreden met het resultaat? Dan hoef je alleen nog maar de waxinelichtjes op batterij aan te zetten en in de wc rollen te plaatsen. Ziet het er niet ontzettend gezellig uit?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply