36

handlettering in hout met een dremel

hendlettering in hout

een waxinelichtje met handlettering

Sinds kort heb ik een dremel 3000, daar kun je leuke dingen mee doen. Je kunt er spullen mee opknappen, mooier maken en zelf dingen mee maken. Het is een handzaam apparaat, dus je pakt hem er snel bij om aan de keukentafel even een klusje te klaren.

Nu de avonden zo lang zijn en ik op zoek was naar een nieuw waxinelichthoudertje, kreeg ik ineens een goed idee. Je kunt namelijk een kant en klaar lichtje kopen, maar je kunt er ook je eigen handschrift toevoegen.

handlettering in hout

Ik heb een waxinelichthouder van hout gevonden. Je zou het ook zelf kunnen maken, maar dit vind ik wel zo gemakkelijk. Ik heb in het hout met mijn dremel3000 het woord ‘slow light’ gemaakt. Ik hou nu eenmaal ook van handlettering…

Je hebt nodig voor deze klus:
– een houten lichtje
– een dremel3000
– een mooi woord
– papier, potlood en gum

handlettering in hout

met de dremel handletteren in hout

Zo doe je de klus:
Leg de spullen klaar en oefen op een kladje het woord dat je wilt gaan maken. Knip het papier op maat zo groot als het ongeveer op het stuk hout moet komen. Teken je woord op dit stuk papier de letters op ware grootte. Teken het vervolgens met een potlood op de houten houder zoals je het wilt hebben. Leg de dremel klaar op tafel en frees de letters langzaam diep in het hout. Ga voorzichtig te werk en maak het mooi en glad.
Doe een waxinelichtje in de houder, zet het op een leuke plek en steek het lichtje aan. Heb je ineens een mooie #slow light, gezellig.

Zoek je nog meer leuke zelfmakers voor een dremel, kijk dan zelfmaakidee met EL draad of een foto op een houtschijf maken. Je kunt ook het net zoeken met het zoekwoord #dremelhetzelf.

handlettering in hout

het waxinelichtje met handlettering

handlettering in hout

het waxinelichtje van dichtbij

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply