39

Een mooi dekbedovertrek voor een puber

de ontdekkingsreis

Ik kan het uit ervaring vertellen: het valt niet mee het slaappatroon van een puber. Sowieso is bedtijd een onderwerp van discussie en is het op tijd opstaan een uitdaging…. Voor iedereen is dat natuurlijk anders, maar volgens mij zijn er in veel huizen dezelfde onderwerpen waar pubers het niet over eens zijn. Zullen de bedgewoontes in de top 10 staan?!?
In ieder geval is het belangrijk dat de kamer van een puber gezellig en comfortabel is. De kleuren, het bureau, een kast en een bed met dekbedovertrek zijn de belangrijkste ingrediënten.

 

slaapgewoontes van puber

Wat je veel ziet is dat pubers ’s avonds niet naar bed willen, dit heeft 2 kanten. Ten eerste wil een puber zich afzetten tegen de regels en ten tweede omdat ze pas later op de avond melatonine aanmaken. Malatonine is het lichaamseigen stofje wat vrijkomt als het donker wordt en dat je nodig hebt om in slaap te vallen. Een puber heeft 9 1/2 uur slaap nodig, of ze willen of niet, het is gewoon bewezen. Dit komt omdat er in het puberbrein veel veranderingen ondergaat en hier hoort veel slaap bij. Slaapt de puber door de week te weinig, dan moeten ze dit in het weekend inhalen. Het is dus verstandig om de puber in het weekend te laten uitslapen, want een puber eerder naar bed krijgen, lukt soms wel en soms niet….

 

het bed en het dekbedovertrek van een puber

Om de discussie wat te voorkomen en te verzachten, kunnen we het puberbed beter maar erg aantrekkelijk maken. Het bed is in ieder geval een plek waar ze graag liggen. Ze slapen er niet alleen, maar maken er ook hun huiswerk, lezen een boek of spelen er met hun mobiel of tablet. Het is niet gemakkelijk om een leuk dekbedovertrek te vinden, het mag niet te lief, te kinderachtig of te saai zijn. Ook moet er natuurlijk een passend hoeslaken bij, want het is wel fijn als het een goed bij elkaar past.

In ieder geval hebben wij de goede match gevonden en wordt het slapen er een beetje leuker van! Wij zijn blij, top!

dekbedovertrek voor een puber

een werelds bed met het dekbedovertrek van bedsupply

onze kat komt graag uit het raam staren…

zoals het moet zijn: een luie stoel om te gamen na het huiswerk

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply