Je babykamer inrichten: gebruik stickers als decoratie

De babykamer inrichten. Voor veel ouders een mijlpaal. Vooral als het om het eerste kind gaat. Er komt van alles bij kijken, zoals meubels, een vloer en gordijnen uitkiezen. Bepalen welke kleuren je wil, hoeveel budget je hebt, wanneer je gaat beginnen. Na het grote werk, komt de aankleding. Daar kun je ook stickers voor gebruiken. In dit blog lees je er meer over.

Er wordt geadviseerd om de babykamer klaar te hebben als je baby zeven maanden is. Ga je alles nieuw kopen? Dan krijg je te maken met levertijden en is het verstandig om vroeg te beginnen. Bij tweedehands spulletjes heb je daar geen last van. Bovendien kun je daarmee veel geld besparen. Toch kan het ook dan slim zijn om niet te lang te wachten, want voor hetzelfde geld is het net verkocht als jij het nodig hebt.

Wanneer begin je aan de babykamer?

Vaak wordt aangeraden om in het tweede trimester van de zwangerschap aan de slag te gaan. Als vrouw heb je dan nog wat meer energie. Ook is je buik meestal nog niet zo groot dat je er echt hinder van ondervindt. Wel zo handig als je uitgebreid moet klussen. Heb je al kinderen en ga je alleen wat kleine aanpassingen doen? Dan kun je later beginnen. Ook zijn er ouders die er voor kiezen om hun baby de eerste tijd bij zichzelf op de kamer te laten slapen. In dat geval heb je meer tijd en kun je er zelfs voor kiezen om de kamer pas te maken als de kleine er al is.

Welke kleur kies je voor de babykamer?

Ga je voor een typische meisjes- of jongenskamer? Of kies je voor wat neutralere kleuren? Overigens betekent dat laatste niet dat je per se dat alles wit of crème hoeft te zijn. Kleuren als groen en geel kunnen prima voor zowel een jongen als een meisje. Bovendien hoef je dan niet te wachten tot het geslacht bekend is. Ook is het dan niet nodig om de kamer compleet anders in te richten als je later nog meer kinderen wilt.

De babykamer decoreren met stickers

Met leuke decoraties kun je een babykamer persoonlijker maken. Daarbij kun je denken aan schilderijtjes, een mobiel of een lampje, maar met stickers kan het ook. Muurstickers zijn het meest populair. Je kunt kiezen voor de naam van je kindje, een leuke tekst of een vrolijke afbeelding. Illustraties die je veel tegenkomt als muursticker zijn bomen, dieren, wolken en sterren.

Andere stickers voor de babykamer

Ook raamstickers zijn leuk om je babykamer op te fleuren. Je kunt een mooi motief kiezen of een leuke afbeelding. Omdat het mogelijk is een dubbelzijdige raamsticker te maken, kun je er ook een maken waarbij je aan de binnen- en de buitenkant dezelfde opdruk zien. Leuk in plaats van bijvoorbeeld vitrage. Een andere optie zijn deurstickers. Daarmee kun je bijvoorbeeld de naam van je baby op de deur maken. Heb je meerdere kinderen? Dan kun je voor elke slaapkamerdeur een sticker laten maken met daarop de naam en eventueel een leuke illustratie.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply