36

Stap voor stap je thuiskantoor inrichten

Misschien ben jij wel een van die mensen die heerlijk thuis kan werken. Lekker op je eigen tempo wakker worden, een kopje koffie bij het ontbijt… Even opstarten voordat je dan aan je werkdag begint. Die werkdag, is gewoon lekker in je eigen woning. Thuis werken is voor velen een droom die uit komt. Maar om nu iedere dag aan de keukentafel te gaan zitten ploeteren is nu ook niet direct een oplossing. Concentratie is van groot belang, zeker in je eigen woonomgeving. Het inrichten van een thuiskantoor is dus een belangrijke stap wanneer je vanuit huis werkzaam bent. Een thuiskantoor inrichten, doe je zo!

Een thuiskantoor inrichten doe je zo!

 1. Privacy

  Misschien is het wel een van de belangrijkste punten: voldoende privacy. Je moet onverstoord kunnen werken, ook wanneer andere gezinsleden daar anders over denken. Niets zo vervelend als continu van je werk gehouden worden. Zorg dus ook ten eerste voor een kamer met een deur en gordijnen. Op die manier kun je jezelf fysiek afsluiten van de rest van de woning. Een bordje op de deur waarop aangegeven wordt of je wel of niet gestoord mag worden kan ook zeker geen kwaad!

 2. Meubilair

  Het meubilair verschilt per kantoorruimte. Je zal hoe dan ook een basisinrichting nodig hebben met een bureau, bureaustoel en andere kantoor accessoires zoals mappen, enveloppen, plakband en pennen. Natuurlijk zijn planken en/of lades om dit in kwijt te kunnen ook enorm handig. De rest van de inrichting hangt af van het beroep waar je thuis in werkzaam bent. Werk je als freelance designer, dan baseer je de inrichting op het gebruik van de laptop. De inrichting van een masseur zal er natuurlijk weer heel anders uit zien.

 3. Groen

  Zoals in iedere ruimte in huis is ook op je thuiskantoor voldoende ‘groen’ van groot belang. Gezonde planten zoals Klimop of Varens zijn een welkome aanvulling, maar eigenlijk is iedere plant wel op zijn plek in je thuiskantoor. Hoe meer planten, hoe fijner de sfeer en hoe beter de concentratie.

  Een thuiskantoor inrichten doe je zo!

 4. Decoratie

  Houd de decoratie in je thuiskantoor zo neutraal mogelijk. Zeker wanneer je bezoek ontvangt zijn persoonlijke (familie) foto’s niet op zijn plek. Dit kan ook flink afleiden wanneer je geconcentreerd aan het werk bent. Houd het neutraal met bijvoorbeeld een mooi, kunstzinnig schilderij of wat mooie beelden of souvenirs van interessante reizen.

 5. Accessoires

  Zorg dat je altijd voldoende accessoires op voorraad hebt. Of dit nu A4-papier of massage olie is, het is beter om teveel te hebben dan te weinig. Op deze manier kun je iedere dag onverstoord door werken zonder tussendoor naar de winkel te hoeven.

  Een thuiskantoor inrichten doe je zo!

Hoe heb jij jouw thuiskantoor ingericht?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply