40

Tips voor het kiezen van een pannenset

Een goede pannenset mag niet ontbreken in de keuken. Maar hoe kies je nou eigenlijk de juiste pannen? Wij delen een aantal handige tips en geven je wat meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Bedenk welke pannen je nodig hebt

Een standaard pannenset bestaat meestal uit een koekenpan, kookpan, steelpan en een braadpan. Bedenk van tevoren welke soorten je het meeste gebruikt en wat je echt nodig hebt. Zo kun je beter inschatten of je losse pannen moet aanschaffen of dat je met een complete pannenset voordeliger uit bent. Kijk eens op Kookwinkel.nl voor meer informatie over de prijzen en verschillende soorten. Hier kun je de juiste pannen meteen online bestellen!

Verdiep je in de verschillende soorten

Om je geheugen even op te frissen zetten we de verschillende soorten pannen even voor je op een rij. Hoe ziet het er ook al weer uit en waar gebruik je het voor?

  • Koekenpan: Een koekenpan wordt erg vaak gebruikt in de keuken. Het is onder andere geschikt om vlees, eieren en pannenkoeken in te bakken. Het is een platte pan met een lang handvat.
  • Hapjespan: Een hapjespan heeft hetzelfde model als een koekenpan. Het is alleen iets dieper zodat je het goed kunt afsluiten met een deksel. Op deze manier kun je beter vocht vasthouden in de pan.
  • Steelpan: Een steelpan is een klein, hoog pannetje met een lang handvat. Je gebruikt het vooral om groente in op te warmen of sausjes in te maken.
  • Kookpan: Een kookpan is een onmisbare basic in de keuken. De pan heeft twee handvaten en een deksel. Je kunt er aardappelen, pasta en groente in koken. Ook is het heel handig om soep in te bereiden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten.
  • Braadpan: Een braadpan heeft twee handvaten en een dikke bodem. In de deksel zit geen stoomgat. Je gebruikt het om vlees in te braden en te laten sudderen.
  • Grillpan: In een grillpan kun je vlees en groente roosteren. De pan heeft ribbels en een lang handvat.
  • Wokpan: Een wokpan gebruik je om te wokken en roerbakken. De pan is groot en heeft een ovale vorm.
  • Sauteerpan: In een sauteerpan kun je vlees en groente sauteren. Dit is roerbakken met weinig olie en op een hoge temperatuur.

Check voor welke warmtebron de pan geschikt is

Voor sommige warmtebronnen heb je een speciale pan nodig. Check daarom altijd van tevoren wat voor een warmtebron jij in huis hebt. Maak je gebruik van gas, kook je op een keramische kookplaat of is de plaat elektrisch? Zorg ervoor dat de pannen die je gaat kopen hier geschikt voor zijn. Anders kan het zowel de warmtebron als de pan beschadigen.

Bekijk de prijs en kwaliteit

Ga online op zoek naar handige reviews van pannen. Zo kun je beter inschatten of de prijs-kwaliteitverhouding goed is. Een hele goedkope pannenset gaat vaak maar erg kort mee. Het is dus de moeite waard om te investeren in goede kwaliteit.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply