45

goede verlichting is belangrijk

verlichting

een hanglamp voor functioneel licht, hanglamp flora via kwantum

Wil je prettig leven in je huis dan is goede verlichting een must. Verlichting is belangrijk voor het goed kunnen doen van je werk en helpt enorm bij het neerzetten van een sfeer. Tegenwoordig is een lamp vaak ook mooi ook naar te kijken en doet dus mee in de aankleding of styling van de ruimte. We gebruiken een lamp voor:

Basisverlichting
Dit is het algehele licht in een vertrek, zij zorgen ervoor dat de ruimte wordt verlicht. Vaak is dit de plafondverlichting en de spotjes. Dit is het licht dat je graag aan doet als je een donkere ruimte binnen loopt.

Functionele verlichting
Dit is de lichtbron die je nodig hebt om iets goed te kunnen zien of te lezen. Het is bijvoorbeeld de leesverlichting in de zithoek, de lamp boven je eettafel of het spotje boven het werkdeel van je keukenblok. Deze verlichting noem je ook wel direct licht, omdat het precies op de plek schijnt waar je het nodig hebt.

Sfeerverlichting
Dit is het licht dat de sfeer brengt in het interieur. Als je dit ’s avonds aandoet, is het gelijk gezellig. Deze lampen lichten donkere hoeken op en zijn vaak mooi om naar te kijken. Vaak is dit licht indirect, het zijn lampen die naar boven schijnen waardoor de hele ruimte iets oplicht. Dat voelt prettig aan.

goede verlichting

Als je je ruimte goed wilt verlichten is het handig om een goed plan te maken. Je kunt dit doen door een plattegrond op schaal te tekenen met je meubels erin. Leg er een vel overtrek papier op en teken gele cirkels als vlekken op de plekken waar je licht in de ruimte wilt. Bedenk vervolgens welk licht het moet zijn… is op die plek basisverlichting genoeg, wil je juist functioneel gericht licht of zou sfeerverlichting afdoende. Schrijf dit in de gele vlekken en maak een overzicht van de lampen die je (nog) nodig hebt. Hiermee kun je je boodschappenlijst samenstellen!
Mijn oog viel op de leuke collectie verlichting bij de Kwantum, die je voor een leuke prijs kunt aanschaffen. Voor iedere soort verlichting is er ruime keus…
Aan welke verlichting heb jij behoefte?

goede verlichting

een vloerlamp voor gericht functioneel licht, vloerlamp Lars via kwantum

goede verlichting

een lichtsnoer als sfeerverlichting, lichtsnoer via kwantum 

goede verlichting

gericht licht met hanglampen Jason via Kwantum

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply