Tips voor het inrichten van een speelkamer

Heb je een gezin met kleine kinderen én heb je toevallig nog een kamer over? Maak er een speelkamer of speelzolder van! Kinderen zijn dolblij met hun eigen plekje in huis. Al het speelgoed ligt op één plaats en hoeft niet meer rond te slingeren door de hele woning. Dat is een leuk voordeel voor de ouders! Een speelkamer inrichten is in principe heel eenvoudig. Er zijn maar een aantal punten waar je echt rekening mee moet houden. Lees de onderstaande tips maar eens door en doe meteen wat speelkamer inspiratie op.

Tip 1. Kies de juiste vloer

Kijk eerst naar de vloer van de speelkamer. Is deze veilig en comfortabel? En kun je het eenvoudig schoonmaken na een ongelukje? Het is handig om te kiezen voor een onderhoudsvriendelijke basis die licht verend is. Denk aan een gietvloer, vinyl of een PVC vloer. Dit kun je combineren met een groot vloerkleed voor meer comfort.

Tip 2. Zorg voor genoeg opbergruimte

In een praktische speelkamer is genoeg opbergruimte aanwezig. Koop een grote kast met boxen waar alles in past. Geef spullen meteen een vaste plek om het zo overzichtelijk mogelijk te houden. Denk er daarnaast goed over na welke spullen je wel of juist niet op kinderhoogte zet.

Tip 3. Denk aan de veiligheid

Het belangrijkste is dat de inrichting van de speelkamer veilig is. Probeer daarbij rekening te houden met de leeftijd van je kind/kinderen. Rennen ze nog ongecontroleerd rond en stoten ze zich snel aan meubels? Of zijn ze al wat ouder en hoef je niet op ieder hoekje een beschermer te plakken? Werk stopcontacten en snoeren altijd zo goed mogelijk weg en maak hoge kasten vast aan de muur.

Tip 4. Creëer verschillende hoekjes

Het is leuk om verschillende hoekjes en zitjes te creëren in de ruimte. Deze plekken hebben allemaal een eigen functie. Zet bijvoorbeeld een zitzak in de hoek voor ontspannende activiteiten, koop een bankje waar je samen met je kind op kunt zitten en zet een bureau in de speelkamer voor de leerzame spelletjes.

Tip 5. Maak het gezellig en persoonlijk

Natuurlijk moet de ruimte er ook aantrekkelijk en gezellig uitzien. Geef de muren een mooie kleur, gebruik een grote muursticker in de speelkamer en zorg voor meer sfeer met leuke verlichting. Gebruik daarnaast kleurrijke decoratie in de speelkamer om het geheel vrolijk en persoonlijk te maken.

Tip 6. Betrek je kind bij de inrichting

Vergeet niet om je kind te betrekken bij het inrichten van de kamer. Het is tenslotte zijn of haar plekje! Doe samen inspiratie voor de speelkamer op en ga gezellig samen winkelen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply