Leder in je interieur: 4x prachtige voorbeelden

Het is misschien wel een van onze meest favoriete materialen in het interieur: leder. Dit is namelijk hét materiaal dat staat voor klasse en stijl. Een waar gevoel van luxe – dat natuurlijk in iedere woning gewenst is. In deze blog ontdek je prachtige voorbeelden om leder in je interieur terug te laten komen.

1. Leder aan de eettafel

Leder is op een heleboel manieren te verwerken in het interieur – en zo ook in verschillende kamers. Te beginnen bij de ruimte waarin wordt gegeten. Kies voor een set van leren eetkamerstoelen aan tafel! Dat wordt ontbijten, lunchen en dineren met een enorm chic gevoel.

Eetkamerstoelen van leer zijn er in allerlei soorten te vinden. Zo is de kuipstoel momenteel helemaal trendy: vaak met een look van plastic, maar juist met leer een stuk stijlvoller. Ook een topper is de basic stoel van leer: met weinig poespas. Juist dan valt het mooie materiaal goed op!

Leer in je interieur stoel

2. De bank in stijl

Van de eetkamer gaan we naar de woonkamer, waar de bank van leder toch wel onze ultieme favoriet is. Het kiezen voor een lederen bank lijkt soms een grote stap: in de meeste interieurs zien we immers varianten van stof voorbij komen. Maar als je de keus eenmaal gemaakt hebt, wil je nooit meer anders.

Leer is namelijk een enorm comfortabel materiaal – en dat kun je uiteraard met name op de bank goed gebruiken! Zo vormt het materiaal zich helemaal naar de houding waarin je zit, waardoor je echt heerlijk kunt wegkruipen in de bank. Daarnaast blijft het materiaal in de zomer heerlijk koel. Wel zo prettig aan de benen.

Lederen bank interieur

3. Fauteuil van comfort

Vind je de bank van leer een te grote stap, maar wil je het materiaal toch terug laten komen in de woonkamer? Ook daar is uiteraard een oplossing voor! De fauteuil is de perfecte middenweg: een minder groot item van formaat, maar nog altijd een ware eyecatcher in de ruimte. En net als bij de lederen bank opnieuw een keus voor comfort!

Wat er nu zo ideaal is aan de lederen fauteuil? Er is voor werkelijk ieder interieur een bijpassende parel te vinden, aangezien de looks een brede variatie kennen. Zo is er het model met een traditioneel randje: de robuuste stoel met flinke armleuningen. Die lijkt rechtstreeks uit een vintage interieur te komen! Maar er zijn juist ook moderne ontwerpen – met een meer minimalistische look. Aan jou de eer om te kiezen wat er bij jouw woning past.

lederen fauteuil

4. Ontspanning voor de benen

Nu je het comfort voor het zitvlak hebt opgezocht met de stoel of bank, willen de benen ook wat! Wie bijvoorbeeld een lederen fauteuil in huis haalt, doet er goed aan om daarbij ook een poef van leer in huis te nemen.

Niet alleen omdat dit heerlijk zit: het voegt ook een extra smaakvol tintje aan je woning toe. Zeker als je gaat voor kleuren van leer in eenzelfde tint. Om alles mooi op elkaar te laten aansluiten!

leren poef

Kies voor stijl en comfort met leder in het interieur

Of het nu gaat om bijvoorbeeld de eetkamer of de woonkamer: leder in het interieur vormt in iedere ruimte een prachtige toevoeging. Het materiaal sluit aan bij vrijwel iedere woonstijl, is enorm stijlvol én brengt ook nog eens een stuk comfort met zich mee. Wat valt er nog meer te wensen van een materiaal?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply