38

Geschikte vloer kiezen voor de kinderkamer

De vloer is een belangrijk onderdeel van het interieur. Zo ook in de kamer van je kindje. De vloer moet veilig, stijlvol en eenvoudig schoon te maken zijn. Kun je er maar niet uitkomen wat de geschikte vloer is voor de kinderkamer? Stel jezelf de onderstaande vragen om de keuze een stuk eenvoudiger te maken.

Kies je voor een zachte of harde vloer?

Bij een vloer voor in de kinderkamer moet je rekening houden met verschillende zaken. Ten eerste is de veiligheid erg belangrijk. Bepaal of je een harde of zachte vloer gaat plaatsen. Een zachte ondergrond als vloerbedekking is vanzelfsprekend heel comfortabel. Kinderen kunnen er fijn op spelen en zullen zich niet zo snel bezeren. Toch zijn er ook hardere vloeren die veilig genoeg zijn. Denk aan een licht verende gietvloer of een duurzame PVC vloer.

Wat moet de kinderkamer vloer uitstralen?

De keuze voor de perfecte kinderkamer vloer wordt al een stuk eenvoudiger als de kamer een duidelijke stijl heeft. Wil je de kamer een Scandinavische uitstraling geven of heeft het juist een stoer of kleurrijk thema? Deze sfeer kun je vervolgens toepassen op de vloer. Een kinderkamer vloer met kleur is bijvoorbeeld een hele speelse optie! Kijk eens rond op Pinterest of verschillende woonblogs voor mooie voorbeelden. Online kun je heel veel vloer inspiratie opdoen.

Is de vloer onderhoudsvriendelijk?

Kinderen zijn niet altijd even netjes. Er valt regelmatig een glas drinken om en als je ze een koekje geeft is het hele huis bedekt met kruimels. Wij raden daarom aan om een onderhoudsvriendelijke vloer aan te schaffen. Vloerbedekking valt eigenlijk meteen af. Een harde ondergrond kun je veel sneller schoonmaken met een vochtig doekje of een dweil. Je kunt eventueel wel een klein vloerkleed neerleggen om zo toch een zachte ondergrond te creëren. Dit kleed kun je na een ongelukje in de wasmachine gooien of uitspoelen in het bad.

Is de vloer geluiddempend?

Rennen, springen, dansen, vallen en weer opstaan. Kinderen zijn soms niet meer te houden! Kies een vloer die niet alleen veilig is, maar ook geluiddempend. Hier zal het hele gezin profijt van hebben.

Wil je vloerverwarming aanleggen?

Bijna niemand wordt gelukkig van een ijskoude vloer. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden op het gebied van vloerverwarming. Heb jij er al over nagedacht of je vloerverwarming laat aanleggen? Zorg er dan in ieder geval voor dat de nieuwe vloer hier geschikt voor is. Vraag dit altijd even na in de winkel.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply