38

Maak van je zolder een speelzolder

Heb je genoeg ruimte in huis en heb je nog geen functie gevonden voor de zolder? Maak er dan een speelzolder van! De kids en hun vriendjes zullen hier ontzettend blij mee zijn. In dit artikel delen we graag een paar handige tips en leuke ideeën.

Kies een leuk thema

Het leukste is om een thema te kiezen voor de speelzolder. Dit kan onder andere een uitbundige prinsessenkamer, piratenboot of een wilde jungle zijn. Als je niet zo heel creatief bent ingesteld, kun je ook een kleuren thema kiezen. Maak bijvoorbeeld alles in de kamer in pastelkleuren of neem blauw en paars als hoofdkleuren. Dit maakt het shoppen voor nieuwe spullen ook een stuk makkelijker. Je weet precies welke items wel of juist niet in de speelzolder passen!

Veiligheid staat bovenaan

In een speelkamer wil je de kinderen met een gerust hart alleen kunnen laten. Het is daarom belangrijk om veel aandacht te besteden aan de veiligheid. Zorg ervoor dat de kinderen zelf niet een raam open kunnen doen. Ook elektriciteit en scherpe hoeken moeten zo goed mogelijk weggewerkt worden. Als er geen deur tussen het trappengat en de kamer zit, is een traphekje ook aan te raden.

Kies voor een zachte vloer

Kinderen zijn gek op rennen en spelen op de grond. Het is dus wel zo fijn als de ondergrond van zacht materiaal is. Leg vloerbedekking in de kamer of kies een vloer die licht verend is. Wil je de vloer liever niet vervangen? Dan kun je natuurlijk ook een heel groot kleed op de grond leggen. Dat werkt ook super!

Zorg voor genoeg opbergruimte

Een speelzolder is niet compleet zonder speelgoed. Maar er moet natuurlijk ook genoeg opbergruimte zijn om al die spullen in op te ruimen. Zo’n speciale kamer hoeft namelijk geen rommeltje te zijn! Zorg voor genoeg kasten, dozen en vakjes waar de kinderen zelf bij kunnen. Zo leren ze meteen hoe je moet opruimen!

Schilder een muur met krijtverf

Het is toch de droom van elk kind om op de muur te mogen tekenen? Met krijtverf op de wand is dat geen probleem! Het is in heel veel winkels te koop en je kunt het makkelijk zelf aanbrengen.

Hang een schommel of hangmat op

Met een schommel in huis is het plaatje helemaal compleet! Er zijn veel mooie versies die speciaal gemaakt worden voor kinderen. Een relaxte hangmat is ook een hele toffe optie! Hier kan je kind rustig een boekje lezen of luisteren naar leuke muziek.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply