38

Tips voor het inrichten van een smalle gang of hal

Soms is de gang of hal van je huis net iets kleiner dan gehoopt. Toch zijn er een paar handige trucjes waarmee je de smalle doorgang iets ruimer kunt laten lijken. Het zijn vaak simpele aanpassingen met een groots resultaat. Wij geven je graag 5 nuttige tips!

Gebruik de ruimte die je hebt

Een hal is de perfecte plek om allerlei spullen op te bergen. Het is dan best jammer dat het zo’n smalle gang is. Toch kun je met een beetje creativiteit best veel ruimte benutten. Zet geen brede kast in de doorgang, maar hang juist een paar planken aan de muur. Denk ook aan alle lege ruimte boven je hoofd. Zorg dat je daar spullen kwijt kunt die je niet zo vaak nodig hebt. Bijvoorbeeld dikke mutsen en warme handschoenen als het hartje zomer is. Of maak een paar haken aan de muur waar je een paraplu of tas aan kunt hangen. Dit scheelt ook weer een hoop ruimte. Vergeet ook niet om de ruimte onder de trap te benutten. Dat is een handige plek om schoenen neer te zetten.

Hang decoratie aan de muur

Zet geen grote kunstwerken of mega grote kamerplanten in een smalle hal. Richt je vooral op de decoratie die je makkelijk aan de muur kunt hangen. Denk aan fotolijsten, schilderijen, muurstickers, spiegels of een collage van polaroid foto’s. Je kunt ook iets schilderen op een kale wand.

Kies voor een smalle trapleuning

Heb je een zichtbare trap in de gang? Dan kun je hier ook wat aandacht aan besteden. Kies niet alleen voor mooie strakke bekleding, maar ook voor een subtiele trapleuning. Ga voor simpele lijnen, een luxe materiaal en een smal design. Hierdoor oogt het minder zwaar en lijkt de ruimte weer iets groter. Op www.trapleuningspecialist.nl zie je een hoop geschikte opties.

Gebruik lichte kleuren

Waarschijnlijk heb je wel vaker gehoord dat lichte kleuren een ruimte groter laten lijken. Pas dit dus ook toe in de smalle hal of gang. Kies voor een lichte vloer en vergeet ook niet om het plafond een lichte tint te geven. Bij twijfel is wit altijd een goede keuze.

Koop een smalle kapstok

Er is geen ruimte voor een robuuste kapstok op een standaard. Zet daarom zo’n model vooral niet in de hal. Hang juist een smal kapstokmeubel aan de muur of koop gewoon een paar haakjes. Er zijn genoeg subtiele kapstokken die ook nog eens heel decoratief zijn!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply