14

Creatief met bloemen in en om huis

Eén van de leukste manieren om zelf de sfeer in je woning te bepalen is door gebruik te maken van bloemen. Die zien er elke dag anders uit. Soms word je verrast doordat er bloemen in de planten komen. Wat dat betreft is een assortiment bollen dat besteld wordt bij www.bloembollenkopen.nl gegarandeerd succesvol. Je kunt de verschillende bloembollen op allerlei manieren in potten of in de tuin zetten. De meeste planten die uit de bollen groeien zijn geschikt voor gebruik binnenshuis, in potten op het terras en in de tuin.

Zelf doen is het leukst

Het is natuurlijk mogelijk om compleet opgemaakte bakjes met bollen in een winkel te kopen. Dat levert uiteraard een leuk ensemble van planten op. Maar eerlijk is eerlijk: wie wil er nu een bakje met planten dat in 9 van de 10 woningen te vinden is. Daarom kiezen veel liefhebbers van planten ervoor om bloembollen te kopen en die zelf op een creatieve manier in een pot te zetten. Het geeft vanzelfsprekend veel meer voldoening als zo’n zelfgemaakte pot met bollen een aantal weken prachtig in bloei staat. Vaak krijg je daardoor al inspiratie voor het volgende jaar.

Iedereen kan het

Het zelf samenstellen van potten met bloembollen is een leuke klus, die helemaal niet moeilijk is. Je hoeft geen verstand te hebben van planten of bloembollen, want zo’n beetje alle bollen kunnen worden gecombineerd in een bloempot. Het enige waarop moet worden gelet is, dat de juiste aarde wordt gebruikt en dat de bloembollen niet te dicht op elkaar worden gepoot. Maar als de aanwijzingen op de verpakking worden opgevolgd kan er niet zoveel misgaan. Wie een goede combinatie van bloembollen in de potten wil doen, kan kiezen voor een verpakking met een op elkaar afgestemd assortiment aan bloembollen.

Uitdaging

De uitdaging van een pot waar bloembollen in worden gezet is, ervoor te zorgen dat je een aantal weken tot maanden plezier hebt van de bloeiende planten. Daar heb je zelf flink wat invloed op. Bollen die bovenin de aarde worden geplant zullen als eerste opkomen en bloeien. Wie alle bollen op dezelfde hoogte plant, zal geconfronteerd worden met een explosie van bloeiende bloemen, die echter al na korte tijd weer voorbij is. Door de bloembollen op verschillende dieptes te poten heb je wat meer controle over de volgorde waarin de planten bloeien. Dan heb je tot wel 2 maanden plezier van je bloembollen.

Bloembollen in de volle grond

Bloembollen in de volle grond

Als er bloembollen in de borders worden gezet is het een verrassing welke het eerst opkomen en hoe lang ze bloeien. De weersomstandigheden hebben daar ook invloed op. Wel zal je ontdekken dat de bloembollen in een border doorgaans langer bloeien dan de bloembollen die in een pot in huis worden gezet. De bloemen van de krokussen en sneeuwklokjes bloeien het eerst. Later in het voorjaar volgen de tulpen en narcissen. Het fijne van het planten van bloembollen in een border is, dat die elk jaar opnieuw opkomen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply