30

Tips voor een warme en behaaglijke vloer

Vooral in de herfst en de winter willen we genieten van een warme vloer. Maar hoe zorg je er eigenlijk voor dat de vloeren in je woning aangenaam en behaaglijk aanvoelen? Vandaag geven we antwoord op deze vraag door middel van 5 praktische tips!

Tip 1: Kies voor het juiste type vloer

De belangrijkste tip (en waarschijnlijk ook de meest logische) is om te kiezen voor de juiste vloer. Ieder type heeft namelijk weer andere eigenschappen. Vloerbedekking, oftewel tapijt, voelt natuurlijk lekker warm en zacht aan je voeten. Dit is dus perfect voor de koude maanden! Kies je liever voor een vloer die iets gemakkelijker is in onderhoud? Dan is een PVC-vloer of vinyl een hele goede keuze. Ook deze vloeren voelen namelijk comfortabel aan. Vinyl vloeren passen zich aan op de temperatuur van de omgeving. Als het lekker warm is in je huis, is de vloer net zo aangenaam. Heel fijn als je het liefst op blote voeten of met sokken rondloopt.

Tip 2: Laat vloerverwarming aanleggen

Voor wat extra warmte kun je eventueel vloerverwarming laten aanleggen. Tegenwoordig zijn veel stijlvolle vloeren hier geschikt voor. Denk aan PVC-vloeren, marmoleum vloeren en verschillende tapijtvloeren. Controleer dit wel altijd even van tevoren. Laat een vloerverwarming bij voorkeur leggen door een specialist. Zo weet je zeker dat het resultaat goed én veilig is.

Tip 3: Check de vloerisolatie

Heb je de vloerisolatie in je woning wel eens gecontroleerd? Misschien kan het wel wat verbetering gebruiken. Er zijn verschillende manieren om de vloer (in de kruipruimte) goed te isoleren. Dit is afhankelijk van het type vloer en de grootte/vochtigheid van de kruipruimte. Laat dit gerust een keer checken door een vakman en vraag meteen om advies.

Tip 4: Koop een hoogpolig vloerkleed

De eenvoudigste manier om een vloer warm en behaaglijk te maken, is door er een groot vloerkleed op te leggen. Een hoogpolig kleed voelt meteen heel comfortabel aan. Bovendien zal de stof een hoop warmte vasthouden. Dat is niet alleen fijn in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer of bijvoorbeeld in je thuiskantoor.

Tip 5: Maak gebruik van warme kleuren en materialen

Een grijze vloer kan door de vloerverwarming heel warm aanvoelen, maar het oogt nog wel vrij kil. Als je ook een behaaglijke uitstraling wilt geven aan het interieur, kun je beter kiezen voor warme tinten zoals bruin. Ook tof: kies voor een kunststof vloer met een houtlook voor een warme uitstraling.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply