43

Wat zijn de meest schadelijke insecten in huis?

Insecten komen niet alleen buiten voor, maar kunnen ook aanwezig zijn in je woning. Wanneer ongedierte buiten verblijft, heb je hier doorgaans niet veel last van. Indien de beestjes aanwezig zijn in je huis, kan dit wel gevolgen hebben. Ongedierte kan binnenshuis namelijk behoorlijk wat schade aanrichten. Deze schade valt je mogelijk niet direct op. Dit wil echter niet zeggen dat het ongedierte niet in staat is om aanzienlijke schade aan te richten in jouw woning. Maar wat zijn eigenlijk de meest schadelijke insecten die aanwezig kunnen zijn in huis?

Ratten en muizen

De meeste mensen hebben een hekel aan ratten en muizen. Dit ongedierte wordt doorgaans namelijk niet als hygi├źnisch beschouwd. Daarnaast kunnen muizen en ratten aanzienlijke schade aanrichten in de woning. Het zijn immers knaagdieren en ook in jouw huis kunnen zij aan allerlei dingen gaan vreten. Zo kunnen zij bijvoorbeeld diverse kabels en leidingen kapot bijten, waardoor jij mogelijk geen beschikking meer heeft over stroom.

ratten ongedierte

Boktor en houtworm

Dit is misschien wel het ongedierte dat de meeste schade aan kan richten in het huis. Dit ongedierte voedt zich met hout. Zeker wanneer houtworm of boktor aanwezig is in je dakconstructie, kan dit voor grote schade zorgen. De beestjes kunnen jouw complete constructie namelijk aantasten, waardoor je dak na verloop van tijd in kan storten. Bij de aanwezigheid van houtworm of boktor is het dan ook zaak direct een beroep te doen op een professionele ongediertebestrijder uit Tilburg. Het grote probleem is alleen dat de aanwezigheid van dit ongedierte niet direct merkbaar is. Heb je het vermoeden dat er houtworm of boktor aanwezig is? Schakel dan een ongediertebestrijder in om hier zeker van te zijn.

Bedwantsen

Dit ongedierte zorgt weliswaar niet voor schade aan de woning, maar kan wel schade aanrichten bij mensen. De bedwants begeeft zich doorgaans altijd in of rondom het bed. Wanneer mensen slapen, slaat dit ongedierte toe. Met zijn puntige snuit prikt hij door de huid van mensen en zuigt het bloed op. Mensen krijgen hierdoor vaak bultjes en mogelijk een geïrriteerde huid. Om van de bedwants af te komen, is professionele bestrijding noodzakelijk.

Papiervisjes

In eerste instantie lijken papiervisjes niet zoveel schade aan te kunnen richten, maar dit is wel degelijk het geval. Verwar dit ongedierte overigens niet met de zilvervisjes. Zilvervisjes zijn doorgaans namelijk niet schadelijk, papiervisjes wel. Papiervisjes voeden zich onder meer met de vezels in papier. Zij kunnen dus papier aanvreten. Het kan zijn dat ze zich richten tot je behang, maar daar moet je ook niet raar van opkijken wanneer ze zich storten op de boekenvoorraad. Om de schade die papiervisjes aanrichten te beperken, dien je dit ongedierte actief te bestrijden.

Ongedierte in huis laten bestrijden

Zoals je kunt lezen, zijn er dus veel insecten die schade in jouw woning aan kunnen richten. Om deze schade te beperken, is het noodzaak snel actie te ondernemen. Schakel bij voorkeur een professionele ongediertebestrijder in. Wanneer je in de omgeving van Tilburg woont, kun je een beroep doen op onze ongediertebestrijder in Tilburg. Met hulp van onze bestrijder ben je binnen de kortste keren verlost van het ongedierte en houd je de schade dus behoorlijk binnen de perken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply