17

3 tips voor het kiezen van het beste vloerkleed voor je winterse interieur

Nu de temperaturen buiten beginnen te dalen, ben je misschien al bezig om je huis gezelliger te maken voor de aankomende wintermaanden. Een stijlvolle manier om dit te doen is door een tapijt te kiezen die niet alleen warmte en comfort toevoegt aan de ruimte, maar ook past bij je winterse interieur. In deze blog hebben we 3 tips om je te helpen het best passende tapijt te kiezen!

Kies het type materiaal

Bij het kiezen van een wintervriendelijk tapijt is het materiaal het belangrijkste. Natuurlijke vezels zoals wol of jute helpen de ruimte te isoleren en behouden de warmte, waardoor het een uitnodigende sfeer geeft. Tapijten van synthetische materialen als polyester of nylon zijn beter bestand tegen vlekken, waardoor het makkelijker te onderhouden is. Als je huisdieren of kinderen hebt, is een synthetisch tapijt wellicht een betere optie voor de ruimte!

Kies een patroon en kleur die bij de ruimte past

Kies een patroon en kleur die bij de ruimte past

Wanneer het materiaal is gekozen is het tijd om na te denken over een patroon en kleur. Vloerkleden zijn verkrijgbaar in alle kleuren, dus voor ieder wat wils! Als je huis is aangekleed met veel aardetinten of neutrale kleuren, kan een keuze voor een vloerkleed met een gedurfde kleur of patroon de gehele kamer opfleuren. Wanneer de ruimte al vrij druk is, kun je beter kiezen voor een meer ingetogen patroon of effen kleur.

Houd rekening met de grootte van de ruimte

De grootte van de ruimte speelt ook een rol bij het bepalen van het type vloerkleed dat het beste bij je past. Als je een grote woonkamer of een open inrichting hebt, kun je kiezen voor vloerkleden die groot genoeg zijn om de meubels in de ruimte te verankeren. Voor kleinere kamers met meerdere aandachtspunten is het gebruik van een kleiner vloerkleed de beste optie. Hierdoor voorkom je dat de kamer nog drukker wordt en er kleiner uitziet. Welk formaat tapijt je ook kiest, zorg ervoor dat he ten minste 15 cm kale vloer rondom het tapijt laat, zodat het er niet te vol uitziet.

Bij het creƫren van een gezellige en uitnodigende ruimte voor de winter is het kiezen van het juiste vloerkleed van groot belang, maar dit kan soms lastig zijn. Ben je op zoek naar een hoogwaardig vloerkleed die perfect past bij je interieur? Dan raden wij aan om een kijkje te nemen bij het uitgebreide assortiment van VMUS Vloerkleden. Laat de koude wintermaanden maar komen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply