33

Tips voor een aangename warme slaapkamer in de winter

Tijdens de koude winterdagen is er niets fijner dan wegkruipen in een warm bed. Of het nou na een lange werkdag is of op een hele luie zondag. Maar hoe zorg je ervoor dat niet alleen het bed, maar ook de rest van de slaapkamer aangenaam warm is? Wij geven je 5 handige tips!

Tip 1: Ga voor een winterdekbed

Heb jij je zomerdekbed al wel vervangen voor een winterdekbed? Soms vergeet je simpelweg om dit te veranderen. De hoogste tijd om dit even te checken en anders snel naar de winkel te rennen! Een 4-seizoenen dekbed is ook altijd een goede optie. Verdiep je eens in alle verschillende soorten en kies iets wat bij je past.

Tip 2: Leg een extra plaid op bed

Heb je geen winterdekbed of ben je gewoon een echte koukleum? Dan is het fijn om een extra deken op je bed te leggen. Kies niet alleen een deken die lekker warm is, maar eentje die er ook mooi uitziet. Het is namelijk een vorm van decoratie in je slaapkamer. Op dit moment zijn grof gebreide dekens van wol erg populair en de zachte dekentjes van imitatiebont.

Tip 3: Kies voor vloerbedekking

Het is erg vervelend om ’s ochtends uit je bed te stappen op een koude vloer. Dan is het aangename gevoel van een fijne nachtrust meteen verdwenen. Zonde! Overweeg daarom om een ‘warme’ vloer aan te schaffen. Denk aan zacht slaapkamer tapijt. Het is verkrijgbaar in allerlei kleuren, materialen en soorten. Een hoogpolig luxe tapijt is zacht aan de voeten en tapijt met een lage pool is juist heel gebruiksvriendelijk. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Tip 4: Leg een vloerkleed neer

Je maakt de slaapkamer nog warmer en aangenamer met een vloerkleed. Ideaal als je niet de hele vloer wilt vervangen of als je een laagpolig tapijt toch niet zacht genoeg vindt. Tip: Ga voor een rond vloerkleed voor een moderne touch. Ronde vormen zijn erg populair op het moment.

Tip 5: Zorg voor goede isolatie

Zonder dat je het doorhebt kan het flink tochten in de slaapkamer. Het is daarom verstandig om voor/tijdens de koude maanden de isolatie te checken en eventueel te verbeteren. Dit doe je eenvoudig met tochtstrips langs de kozijnen en een tochtstopper onder de deur. Op een zolderkamer moet je eventueel grotere maatregelen nemen. Zorg er daarnaast voor dat de ventilatie op orde is. Dit is noodzakelijk voor gezonde schone lucht.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply