18

Tips om een romantische woonkamer in te richten

Veel mensen zijn dol op de romantische woonstijl. Deze stijl brengt immers karakter, sfeer en geborgenheid naar je interieur toe. En zo voelt je huis nog meer als een thuis! Kun je nog wel wat tips gebruiken voor de inrichting van de romantische woonkamer? Lees dan gauw verder.

Sierlijke meubels in huis

De meubels doen veel voor de look in huis! Of er romantische meubels te vinden zijn? Absoluut! Kies voor sierlijke en elegante meubels, die duidelijk bijdragen aan dit karakter. Een Design on Stock bank is een goed voorbeeld. Deze banken kennen een mooi, praktisch en comfortabel design. Altijd in een tijdloos jasje, zodat je er niet op uitgekeken raakt. Een Design on Stock bank is er zeker in een romantische kleur te vinden, waar we hieronder verder op ingaan.

Romantische kleuren

Romantische kleuren

Goed, die romantische kleuren dus. Die spelen een belangrijke rol bij het inrichten van je woning in deze stijl! Dé romantische kleur waar we allereerst aan denken, is roze. Hierna komt rood. Daar kun je dus zeker voor gaan! Maar er zijn nog veel meer kleuren die passen bij een romantisch interieur. Denk aan lichtgrijs, beige of zand. Kies bijvoorbeeld de mooie Design on Stock bank uit in een van deze kleuren. Denk verder aan de andere benodigde meubels, evenals de accessoires in de woonkamer.

Witte elementen in de styling

Naast de bovenstaande ideeën voor het kleurgebruik, willen we nog een ander onderdeel los uitlichten. Kies niet alleen voor de bovengenoemde kleuren, maar tevens voor witte elementen. Dat maakt het qua kleurgebruik helemaal af! Je kunt best groots uitpakken met wit in je interieur. Zo oogt een witte houten vloer zeker romantisch. Of ga voor witte woonaccessoires: van vazen tot plantenpotten, van beeldjes tot fruitschalen. Je kunt deze kleur op verschillende manieren verwerken in huis.

Romantische woonaccessoires

Ben je benieuwd wat nu echt typisch romantische woonaccessoires zijn? Je hebt genoeg om uit te kiezen! Laten we eerst nog eens de romantische kleuren noemen, waar we hierboven al over vertelden: haal accessoires in deze kleuren in huis. Verder kun je qua soort accessoires bijvoorbeeld denken aan een elegante kroonluchter, een wandlampje met stoffen lampenkap, fluffy kussens in de bank, een rieten vloerkleedje en fotolijstjes met persoonlijke foto’s erin. Je kunt bij deze woonstijl best uitpakken met de accessoires die je in huis haalt: er is veel ruimte om verschillende tierelantijntjes een plek te geven.

Altijd bloemen in huis

Wat uiteraard ook goed past in een romantisch interieur? Bloemen! We denken direct aan de roos, toch wel dé bloem van de liefde. Haal regelmatig een bos rozen in huis, en zet deze in een mooie vaas. Maar naast rozen zijn er nog veel meer bloemen om uit te kiezen. Als je dus niet van rozen houdt, ga je gewoon voor iets anders moois. Denk aan tulpen, anemonen, lavendel of narcissen. Zolang de bloem maar een mooi plekje krijgt in je woning – dan zit je goed. Zet bloemen het liefst op verschillende plekken neer, zoals de eettafel, het tv-meubel en de vensterbank. Wat een gezelligheid!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply