40

wit in je interieur

Je ziet steeds meer wit terugkomen in het interieur. Waarschijnlijk omdat het Scandinavische interieur nog steeds in the spotlights staat. Zij gebruiken veel wit en combineren dat met natuurlijke kleuren, waardoor het rank en toch stoer oogt. Wit zorgt dat er veel licht naar binnen kan vallen en dat geeft veel gevoel voor ruimte en sfeer. Prettig om in te leven.
Wil je ook graag een witte ruimte, probeer dan eens een echte wit. Als je bang bent dat het te steriel wordt, dan kun je een off-white erbij proberen. Maar bedenk wel dat een kleur op een grote wand altijd wat donkerder oogt dan op het staaltje. Dat is gewoon het effect als je kleur op grote vlakken gebruikt.
Wil je ook een Scandinavische uitstraling, dan is het goed om veel wit te verven. Verder gebruiken ze veel witte stoffen en zachte materialen om diepte in het wit te krijgen. Ze gebruiken bijvoorbeeld veel (gebreide) plaids en leggen kussens op de bank en vloer neer. Ze gebruiken ook veel glazen vazen, flessen en schalen waar ze bloemen en takken in verwerken voor de kleur.

De fotograaf Mari Eriksson heeft ook veel witte interieurs gefotografeerd. Bij haar foto’s zie je dat vooral oud hout, glas, bloemen en eenvoudige stoffen de kleur brengen in de ruimte. Het kan dus heel eenvoudig zijn….

Vind je het lastig om de goede kleur te kiezen voor jouw huis? Lees dan dit bericht met tips om dit vraagstuk aan te pakken! Zoek je nog meer witte inspiratie.. kijk dan op mijn pinterest-bord ‘white interiors’.

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply