26

Tip: maak van je veranda een tuinkamer en geniet van elk seizoen!

Steeds meer mensen hebben een veranda of overkapping in de tuin. Het is een lekkere plek om beschut te zitten en van je tuin te genieten. Toch maak je er alleen gebruik van in de warme maanden. En aangezien Nederland maar korte periodes met mooi weer heeft, is dat best jammer. Je wilt het liefst het hele jaar door genieten van de tuin. Hoe kun je dat het beste doen? Als je al een veranda of overkapping hebt, is de oplossing eenvoudig. Maak van je veranda een tuinkamer en geniet van elk seizoen! 

Wat is een tuinkamer?

Een tuinkamer is een aparte ruimte die voor een groot deel voorzien is van glas. Het kan bijvoorbeeld een veranda zijn die tegen het huis is gebouwd. Maar je kunt ook een tuinkamer maken van de overkapping die los in je tuin staat. Het is niet moeilijk om een veranda of overkapping om te bouwen naar een tuinkamer. Het enige wat je moet doen is zorgen dat de ruimte afgesloten kan worden voor de weersinvloeden. Dat kan bijvoorbeeld door je veranda te voorzien van een glazen voorgevel. Zo kun je er ook in de koudere periodes gebruik van maken omdat je lekker beschut kunt zitten. Verasol is specialist in buitenruimtes zoals tuinkamers en veranda’s. Je kunt hier gratis advies vragen over de mogelijkheden voor het ombouwen van jouw veranda of overkapping naar een tuinkamer.

Hoe maak je van je veranda een tuinkamer? 

Je kunt een open veranda niet zomaar dichttimmeren. Je krijgt dan meer het effect van een gesloten schuur of tuinhuis. Terwijl je juist zo graag open van de tuin wilt genieten! Een glazen schuifwand is dan een veel betere oplossing. In de winter houd je de wand zoveel mogelijk gesloten. Een glazen schuifwand kun je zelf plaatsen, maar je kunt hem ook laten plaatsen. Door je veranda te voorzien van glazen wanden kun je nog steeds genieten van je tuin. Bovendien kun je in de zomer de schuifwand volledig openen, zodat je weer het effect van de open veranda hebt. Plaats je heaters in je tuinkamer, dan kun je het er ook in koudere maanden verwarmen tot een aangename temperatuur. Je kunt ook een zelfgebouwde veranda, mits hij goed is gemaakt, ombouwen tot een tuinkamer.

Het verschil tussen een serre en een tuinkamer

Veel mensen denken dat een tuinkamer en een serre hetzelfde zijn. Dat is echter niet zo. Een serre is echt een vast onderdeel van de woning. Je kunt de serre bijvoorbeeld bij de keuken of woonkamer trekken. Omdat een serre goed geïsoleerd is, hoef je er niet apart te stoken. Dit is anders bij een tuinkamer, omdat dit eigenlijk geen deel uitmaakt van de woning. De tuinkamer is niet geïsoleerd en dus dient er een goede scheiding te zijn tussen woning en tuinkamer. De tuinkamer kan wel verwarmd worden middels een kleine kachel of heaters. Daarmee kun je de ruimte verwarmen wanneer dat nodig is. Dit bespaart veel energie op de momenten dat je de tuinkamer niet gebruikt, want dan hoeft deze niet verwarmd te worden. 

Een tuinkamer is een geweldige oplossing om van je tuin te genieten. Je zit in een ruimte met veel glas, zodat je een vrij uitzicht hebt op de tuin. je kunt er gezellig zitten met vrienden of familie. Ook in de koude wintermaanden, want dan schuif je gewoon de glazen schuifwand dicht en kun je de ruimte verwarmen. Zo maak je een aangenaam plekje om in elk seizoen van je tuin te kunnen genieten. Heb je al een veranda of overkapping in de tuin? Dan is het een kleine klus om deze om te bouwen in een prachtige tuinkamer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply