44

Een tienerkamer inrichten doe je zo

Een babykamer kun je helemaal naar eigen wens aankleden en inrichten. Een tienerkamer daarentegen wordt ineens een heel ander verhaal. Want wat vinden die tieners tegenwoordig nu eigenlijk nog leuk? Een Spice Girls thema is natuurlijk super ouderwets en voor een superhelden thema zijn ze misschien al wel weer te oud. Als je het vraagt is het antwoord ook niet altijd even duidelijk. Dus hoe kun je nu het beste een tienerkamer inrichten?

Een tienerkamer inrichten doe je zo

 1. Bij het begin beginnen

  Begin gewoon lekker gemakkelijk. Voorzie de hele ruimte van een verse laag witte verf. Wacht nog even met gekleurde muren of vrolijke behangetjes. Een simpele witte ruimte is namelijk een stuk gemakkelijker naar eigen smaak te decoreren dan een ruimte vol printjes of felle kleuren. Begin dus bij het begin, en voorzie de ruimte van een simpele, neutrale basis.

 2. Ruimte

  Tieners hebben privacy en ruimte nodig. Dat is een feit. Heb je een kleinere kamer? Ga dan slim met de ruimte om. Je kan voor een fijn prijsje bij de IKEA bijvoorbeeld een hoogslaper aanschaffen; zo heb je direct meer ruimte voor een kledingkast, bureau, of zelfs een super luxe loungehoek. Hetzelfde geld natuurlijk voor opslagruimte. Probeer zo slim mogelijk ruimte vrij te houden. Gebruik bijvoorbeeld de hoogte van de muren voor extra opslag, maar ook de ruimte onder het bed.

 3. Stijl bepalen

  Eigenlijk werkt dit net zoals bij de rest van je woning. Voordat je aan het inrichten begint, bepaal je de stijl. Kies je voor een landelijke inrichting, of misschien is een stoere industriƫle inrichting meer geschikt. De basis stijl bepaald een groot deel van de verdere aankleding van de kamer. Bij een industriƫle inrichting zijn kopertinten bijvoorbeeld een geweldige aanvulling. Handig om te weten wanneer je dingen als een spiegel of lampenkappen uit gaat zoeken!

  Een tienerkamer inrichten doe je zo

 4. Werk met een thema

  Denk samen met je tiener na over de inrichting. Het kan namelijk hartstikke leuk zijn om in een bepaald thema te werken. Nu is hij of zij waarschijnlijk al te oud voor een robot of prinsessen thema; maar welk thema zou wel leuk zijn? Misschien valt een stoer sport thema, of een super strakke studeer kamer wel helemaal in de smaak.

 5. Kleurenthema

  Brainstorm ook samen even over het kleurenthema. Een meidenkamer kan bijvoorbeeld hartstikke fijn en rustgevend zijn in zachte pasteltinten. Of misschien houd jouw tiener juist meer van gekke patroontjes en felle knalkleuren. Door vooraf een kleurenthema te bepalen kun je hier in een later stadium alle accessoires op aanpassen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply