43

De beste accessoires voor kleine ruimtes

Niets is zo oncomfortabel als een te kleine ruimte waar je eigenlijk helemaal niets mee kan. Maar met wat inspiratie wordt het ineens een stuk gemakkelijker. Winkels zoals de IKEA hebben hier mee over nagedacht. En of je nu speciale IKEA producten gebruikt of gewoon lekker creatief aan de slag gaat met tweedehands accessoires, het eindresultaat is verbazingwekkend. Of je nu een garderobe in je hal probeert te proppen of een bureau in de slaapkamer; met de juiste accessoires kom je een heel eind! De beste accessoires voor kleine ruimtes vind je hier.

 1. Planken en ondersteuning

  Nu zijn planken natuurlijk een van de eerste dingen waar je aan gedacht had bij het aankleden van een kleine ruimte. Maar heb je ook de minder gebruikelijke plaatsen overwogen? Hang bijvoorbeeld een op maat gemaakte plank boven de deur in plaats van aan de muur. Een loze ruimte die niet gebruikt wordt kan optimaal dienst doen als extra opslagruimte en de plank hangt nooit in de weg! Ook beugels en ondersteuning voor planken kunnen als zelfstandige accessoires dienen. Draai de driehoek-vorm beugels bijvoorbeeld om en gebruik ze als garderobe!

  De beste accessoires voor kleine ruimtes
  Bron afbeelding

   

 2. Opbergkasten

  Een klein hoekje of smalle gang waar je geen meubilair in kwijt kan? Gebruik dan woonaccessoires met optimale opbergruimte in een kleine, compacte vorm. Je kan een oude dossierkast bijvoorbeeld omtoveren tot een leuke hal accessoire. Heb je niet genoeg plek op de grond? Werk dan richting de muren. Door rieten mandjes of opbergsystemen aan de muur te installeren heb je dezelfde opbergmogelijkheden en verlies je minder ruimte.

  De beste accessoires voor kleine ruimtes
  Bron afbeelding

 3. Room dividers

  Door gebruik te maken van een variant op een room divider kun je een kleine ruimte opdelen voor aparte gelegenheden. Zo kun je van je woonkeuken gemakkelijk een woonkamer en keuken maken of kun je bij een studio appartement je slaapkamer wat afbakenen. Zet een room divider neer en voila: je hebt een aparte ruimte.

  De beste accessoires voor kleine ruimtes
  Bron afbeelding

 4. Spiegels

  Spiegels doen wonderen voor een kleine ruimte. Of je nu voor 1 grote spiegel gaat of een 5-tal kleinere spiegels. Combineer ze met wat leuke planten en de ruimte oogt direct een stuk ruimer.

  De beste accessoires voor kleine ruimtes

 5. Bijzettafels

  Of het nu een antiek stuk is of een moderne zwarte driepoot: bijzettafels of krukjes maken je leven een stuk gemakkelijker. Niet alleen zijn ze enorm handig voor kleine spullen of leuke decoratieve items, ze kunnen ook nog eens gebruikt worden als stoel of voetenbankje. Een grote, hoge bijzettafel kan ook gemakkelijk gebruikt worden als klein bureau of make-up tafel.

  De beste accessoires voor kleine ruimtes

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply