927

Sporten in eigen tuin: zo doe je dat

In deze onzekere periode is het beter om zo veel mogelijk thuis te blijven. Maar hoe zorg je ervoor dat je fit blijft? De sportscholen zijn gesloten en ook massaal naar buiten gaan om te joggen is niet zo verstandig. Onze tip: geniet van het lekkere weer en ga sporten in de tuin! Thuis sporten is toegankelijk, veilig en leuk. Je blijft lekker in beweging, kunt aan je conditie werken en/of op een gezonde manier afvallen.

Maak ruimte vrij in de tuin

Maak van jouw achtertuin een echte beweegtuin door zo veel mogelijk ruimte vrij te maken. Schuif de loungeset aan de kant, ruim rondslingerend speelgoed op en zet al het tuingereedschap in de schuur. Als er genoeg plek is om te bewegen, neem je eerder de stap om het daadwerkelijk te doen.

Haal jouw fitness benodigdheden naar buiten

Wil je de sportschool thuis nabootsen? Pak dan zo veel mogelijk fitness items erbij. Een yoga mat, verschillende gewichten, weerstandsbanden, een springtouw.. Alles wat je hebt om je eigen fitness tuin mee te creëren! Natuurlijk kun je ook zonder speciale workout gear aan de slag. Twee grote flessen met water zijn prima te gebruiken als gewichten.

Creëer zelf een bootcamp in de tuin

Met dit lenteweer kan het heerlijk zijn om een intensieve bootcamp te volgen. Maar omdat dit vaak samen met grote groepen mensen gedaan wordt, is het beter om deze lessen over te slaan. Creëer gewoon je eigen bootcamp in de achtertuin! Verzin verschillende oefeningen (met of zonder attributen) en zet een timer aan. Misschien willen jouw huisgenoten of gezinsleden ook wel meedoen.  

Volg online work-out video’s

Zelf thuis sporten hoeft echt niet lastig te zijn. Zoek gewoon een goed work-out filmpje op en doe de oefeningen na in de buitenlucht. Het is motiverend en vaak ook een stuk leuker als je ‘samen’ met iemand kunt sporten. Grote kans dat er ondertussen toffe video’s en livestreams te vinden zijn van verenigingen/mensen uit jouw omgeving.

Maak er een spelletje van

Is sporten eigenlijk niet jouw ding? Probeer er dan een gezellig spelletje van te maken! Bijvoorbeeld met je kinderen, partner of huisgenoot. Ga samen badmintonnen in de tuin, pak er een ouderwetse hoelahoep bij, probeer een uitdagend parcours uit te zetten of ga heen en weer skeeleren op het terras. Er zijn genoeg leuke sporten voor thuis waar je plezier uit kunt halen!

Een laatste tip: Vergeet niet om je in te smeren met zonnebrand als je op een zonnige dag in de tuin gaat sporten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply