41

Parcours ideeën voor in de achtertuin

We weten allemaal dat bewegen goed is voor onze gezondheid. Toch kunnen de standaard sportactiviteiten na een tijdje gaan vervelen. Onze oplossing: maak eens een parcours in je eigen achtertuin! Zo’n hindernisbaan is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook erg geschikt voor volwassenen. Wij zetten een paar toffe parcours ideeën voor je op een rij.

Parcours voor kinderen

Veel kinderen zitten vol energie en vinden het heerlijk om buiten te spelen. Als ze uitgekeken zijn op de standaard spelletjes, kun je voorstellen om samen een parcours te maken in de tuin. Dit is vooral leuk in de zomer! Met een hindernisbaan laat je de kinderen niet alleen flink bewegen, maar leren ze ondertussen ook verschillende dingen. Ze leren keuzes te maken, wel of geen risico’s te nemen, vertrouwen in zichzelf en zich goed te focussen. Laat ze vooral helpen bij het opzetten van een parcours. Je kunt gebruik maken van allerlei spullen: van een hoepel en een theedoek tot lage hekjes om overheen te springen.

Parcours om fit te blijven

Zo’n parcours is natuurlijk ook ideaal voor volwassenen. Je hebt best wat uithoudingsvermogen nodig om een lange hindernisbaan af te leggen! Voor een sportparcours kun je gebruik maken van extra gewichten om ook aan je spierkracht te werken. Leg een paar autobanden neer waar je doorheen moet rennen en bedenk een aantal oefeningen die je moet uitvoeren op de yogamat.

Parcours voor drone racing

Kun of wil je liever niet zo actief bezig zijn? Dan hebben we nog een ander gaaf idee: organiseer een drone race in je achtertuin of in het park. Zie het maar als een F1 race van de toekomst. Je legt met een drone een parcours af en gaat de strijd aan met andere deelnemers. Het is lastiger dan je misschien denkt! Koop hiervoor een speciale fpv race drone, een extra batterij en natuurlijk een aantal obstakels voor de race. Er gaat best wat tijd in zitten om het goed onder de knie te krijgen, maar dan heb je er wel een hele gave hobby bij.

Parcours voor je huisdier

Bewegen is ook erg goed voor je huisdier. Probeer eens een simpele hindernisbaan te maken voor je hond. Je kunt op deze manier meteen werken aan de gehoorzaamheid, behendigheid en leuke trucjes. Hoe beter het gaat, hoe uitgebreider je het parcours kunt maken. Misschien kun je na een tijdje zelfs meedoen aan echte agility wedstrijden!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply