Ruimte besparen in huis: 5 tips

Het kan een hele uitdaging zijn om een klein huis in te richten. Daarom zijn een paar handige tips nooit overbodig! Vandaag delen we 5 slimme hack om ruimte te besparen. Je kunt ons advies niet alleen toepassen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer of een studentenkamer.

Tip 1. Koop multifunctionele meubels

In een kleine woning zijn multifunctionele meubels een echte uitkomst. In een studentenkamer wordt er bijvoorbeeld vaak gekozen voor een slaapbank en een uitklapbare tafel. Voor een stijlvolle woonkamer zou je juist een multifunctionele poef kunnen kopen. Eentje die je kunt gebruiken als opbergmand, bijzettafel én extra zitplaats. Koop daarnaast een grote tafel die je zowel als eettafel kunt gebruiken als voor je werk. Een eetkamerstoel die net zo comfortabel is als een bureaustoel is daarbij ook een goede aankoop.

Tip 2. Hang de tv aan de muur

Hoewel de tv’s tegenwoordig heel plat zijn, kan het toch nog veel ruimte in beslag nemen. Dit komt doordat de meeste mensen het op een groot tv-meubel zetten. Dat is helemaal niet nodig! Je kunt een tv namelijk ook aan de wand bevestigen met een muurbeugel. Met een draaibare variant kun je zelfs de hoek van het scherm bepalen. Je hoeft dus niet meer met meubels te schuiven voor een perfect zicht op de televisie. Er zijn ook kantelbare tv beugels verkrijgbaar. Deze zijn juist weer handig voor in de slaapkamer.

Tip 3. Gebruik de ruimte onder de trap

Heb je een trap in je huis of appartement? Kijk dan eens of je wel optimaal gebruik maakt van de ruimte eronder. Vaak wordt deze plek helemaal vergeten. Je kunt de onhandige ruimte prima gebruiken om schoenen en jassen op te bergen.

Tip 4. Maak slim gebruik van de muur

Vergeet in een kleine ruimte niet om gebruik te maken van de muur. Zowel voor accessoires als voor opbergruimte. Je creëert meer opbergruimte door wandplanken of kasten aan de wand te maken. Wees niet bang om ze wat hoger te hangen. Met een simpel opstapje kun je er zo bij! Koop daarnaast liever accessoires voor aan de muur dan voor midden in je woning. Een schilderij neemt veel minder ruimte in beslag dan een beeldje of een grote vaas op tafel.

Tip 5. Kies voor praktische decoratie

Wil je toch gezellige decoratie in de kamer neerzetten? Kies dan voor praktische decoratie. Denk aan een stijlvolle lamp in de leeshoek, een industriële kast voor extra opbergruimte, een houten snijplank als accessoire in de keuken of een opvallende kapstok voor in de gang.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply