29

Tips en tricks om jouw kleine keuken groter te doen ogen!

Niet ieder huis is gezegend met een riante keuken. Geen probleem natuurlijk, uiteindelijk is het belangrijkste dat je er lekker kunt koken. Toch kun je een kleine keuken wel optisch groter laten ogen. Benieuwd naar welke tips en tricks je kunt toepassen om jouw keuken groter te laten lijken? Lees dan snel verder, want we geven er een aantal weg!

Niet volbouwen

Veel mensen die een kleine keuken hebben, hebben de neiging om de ruimte van vloer tot plafond vol te bouwen met kastjes om zo toch alle keukenspullen te kunnen opbergen. Zonde, want hoewel je veel kunt opbergen, lijkt je keuken hierdoor alsmaar kleiner. De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is ‘heb je al die kastjes nu wel nodig’? Ga eens grondig door alle kastjes en lades en kijk wat er weg kan. Heb je nu wel echt 6 pannen nodig? En hoe vaak gebruik je het tosti-ijzer en broodrooster nu werkelijk? Als je eens grondig door al je keukenspullen gaat, zul je zien dat er veel weg kan waardoor er minder kastruimte nodig is. Kies er bij voorkeur voor om alleen de vloer te voorzien van kasten en de ruimte boven het keukenblad vrij te laten. Je zult zien dat de ruimte hierdoor veel groter oogt. 

Planken 

Een mooi alternatief voor de bovenkastjes zijn ‘zwevende’ (houten) planken aan de wand. Hierdoor creëer je toch nog wat opbergruimte, maar behoudt de keuken een ‘open’ karakter. Let er wel op dat het geen rommeltje wordt op de planken. Plaats er bijvoorbeeld je mooiste cappuccinokopjes, kleurrijke ontbijtkommen of transparante voorraadbussen met pasta en rijst. Vermijd zoveel mogelijk losse tierelantijntjes die een rommelig aanzicht geven, ook op het aanrecht. Een aanrecht vol met keukenapparaten en andere spullen laten de ruimte kleiner ogen. 

Grote vloertegels

Grote vloertegels

Een andere truc om je keuken groter te laten lijken is het plaatsen van grote vloertegels. Deze zorgen namelijk voor een ruimtelijk effect, terwijl kleine tegels de juist ruimte druk en rommelig maken. Dit heeft er deels mee te maken dat voor kleine tegels ook meer voegen nodig zijn. Bij grote tegels heb je hier minder last van. Eventueel kun je de voegen dezelfde kleur geven als de tegels, waardoor deze nog minder opvallen. 

Licht

Is je keuken naast klein ook nog donker? Dan heb je de pech dat de keuken hierdoor nog kleiner oogt. Zorg er daarom voor dat er genoeg licht binnenkomt. Lukt dit niet met natuurlijk licht, dan kun je uiteraard ook kunstlicht gebruiken, denk bijvoorbeeld aan een LED-strip aan de onderzijde van de keukenkastjes. Ga bij voorkeur ook voor een lichtere kleur op je keukenkastjes. Donkerblauw of zwart is niet de beste optie als je een kleine keuken hebt. Ben je fan van zwart en wil je deze kleur wel verwerken in je keuken? Dan kun je ook een zwarte keukenkraan toevoegen aan je interieur. Een zwarte kraan zorgt eveneens voor een mooi contrast als je een lichtere kleur keuken hebt. 

Wat ga jij doen om je keuken optisch groter te laten lijken?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply