33

loungeset maken met kussens op maat

maatkussens

loungeset met blauwe kussens van maatkussens.nl

Zo… op een lekkere nazomerse dag is het heerlijk toeven op de loungeset in de tuin… Ik heb helaas nog geen loungeset en dat wil ik wel…! Dus ik ga dit najaar en deze winter eens goed nadenken hoe ik dit ga realiseren.
Als jij ook een fijne loungeset wilt, kijk en denk dan maar even mee…

1. de plek
Eerst ga ik kijken waar ik precies de veranda met loungeset wil maken. Er komen dan vragen op als:
Maak ik hem vast aan het huis? Hoe valt de zon daar? Welke materialen zitten daar en kan ik dar iets bevestigen? Hoe diep wil ik de veranda en hoe zit dat precies. Welke stijl wil ik de veranda en welke materialen passen daarbij. Ik maak dan ook een moodboard om helder te krijgen hoe ik graag wil dat het eruit zal gaan zien. Als ik niet genoeg plaatjes vind, kijk ik eens rond op de inspiratiesites pinterest of welke.

schommeldende stoelen

schommelende stoelen om zelf te maken via newideasforyou

2. wat is er nodig

Als ik helder heb gekregen waar en hoe ik de veranda en de loungeplek wil, ga ik inventariseren wat ik nodig heb. Ook ga ik inventariseren wat ik zelf wel en niet kan, want… kan ik alles zelf maken… Welke meubelen, kussens en accessoires heb ik nodig voor het neerzetten van comfort en sfeer.

loungeset

een loungeset met kussens van maatkussens.nl

3. aan de slag

Dan kan ik aan de slag met de plan van aanpak. Ik ga nadenken over hoeveel geld ik wil uitgeven en wat ik daarvoor wil aanschaffen. Ik meet de maten op en vraag offertes aan. Deze ga ik vergelijken en dan zal ik de juiste keuzes kunnen maken.

pallet wood

een stoel van pallets via funkeyjunkinteriors

Ik heb een overzichtsblad voor jullie (en mezelf) gemaakt om de stappen te doorlopen. Je kunt hem hier (aan de slag met je veranda) downloaden en met een kopje koffie of thee even aan de slag.

Ik hou erg van hergebruik, zelfmaken en kwalitatief goede materialen. Om jullie te inspireren heb ik een paar zelfmaak-ideeën op rij om van pallets allemaal leuke dingen te maken voor op je veranda. Als je dat ook gaat doen is het ook goed om na te denken over goede kussens. Want als je gaat loungen dan moet je vooral goed en lang kunnen hangen. Mijn advies: maak een relaxte loungebank met kussens op maat via www.maatkussens.nl. Daar vind je ook  handige tips om je meubels goed op te meten om de juiste kussens te bestellen.

Ik kom er het voorjaar even op terug en ben benieuwd of jij ook aan de slag gaat… Om op weg te helpen heb ik een overzichtsblad gemaakt om op te starten.

loungen

een sfeervolle pallet aan de wand via shabbychicvintage

mooie loungekussens op maat via maatkussens.nl

mooie loungekussens op maat via maatkussens.nl

werkblad om aan de slag te gaan (kun je uitprinten)

werkblad om aan de slag te gaan (kun je uitprinten)

Bewaren

Show Comments

One Response

  1. Jeroen 19 september 2014

Leave a Reply