57

PVC kliklaminaat – waar op te letten bij het uitzoeken?

Ben jij ideeën aan het opdoen voor renovaties in huis? En dan specifiek aan het neuzen naar vloeren? Dan is een PVC kliklaminaat vloer het overwegen waard. De huidige markt biedt vloeren van veel verschillende merken aan en dat betekent veel concurrentie en dus goede prijzen voor hoge kwaliteitsvloeren. Het is begrijpelijk dat het vele aanbod overweldigend is. Daarom vind je in deze blog alle informatie die u nodig heeft om een goede keuze te maken.

PVC kliklaminaat

Gerflor Senso Clic Premium “0842 Tribeca Dark”

Wat is PVC kliklaminaat eigenlijk?

Eerst een korte introductie van PVC laminaat, en specifiek PVC kliklaminaat. Het begon met vinyl zeil dat vooral door vaklui gelegd werd. In het begin werd ook asbest en formaldehyde gebruikt bij de productie. Over de jaren ontwikkelden fabrikanten een steeds gemakkelijker en gezonder product. De huidige PVC kliklaminaat vloeren zijn zeer eenvoudig te leggen en vrij van formaldehyde en asbest. Dit alles zodat jij de perfecte vloer kunt vinden!

Zoveel verschillen, wat is van belang?

Er zijn onder andere de volgende selectiecriteria waarop je kunt letten:

Formaat
De eerste keus is tussen een tegelformaat en plankformaat. De tegelformaat is rechthoekig of vierkant, dit geeft de uitstraling als van een stenen tegel vloer aan de ruimte. Wanneer een PVC laminaat vloer gewenst is met een parket of hout imitatie kies dan voor een plankformaat. Beide types komen in vele afmetingen. Een kleinere afmeting geeft een speelser karakter en grotere maten zorgen voor rust en een chique

Installatie-type
Naast PVC kliklaminaat zijn er ook nog de losse installatie, te verlijmen vloeren en een zelfklevende PVC laminaat. Elk heeft zijn kanten waarin ze uitblinken. Dit criterium is dus afhankelijk van jouw persoonlijke wensen.

Gebruik & weerstand
Een zeer belangrijk punt dat niet kan worden weggelaten is de hoeveelheid gebruik van een kamer. Bedenk of de kamer veel of weinig gebruikt gaat worden en of het gebruik van residentiële of professionele aard zal zijn. Simpel gezegd: hoe meer een ruimte gebruikt wordt, hoe meer hij bestand moet zijn. Een vinyl vloer bedoeld voor professionele doeleinden kan gerust in een woonkamer geïnstalleerd worden. Andersom is het oppassen, vaak kunnen vloeren bedoeld voor in het huishouden niet gebruikt worden voor commerciële ruimtes.

Dikte en slijtlaag
De ruimte die je wilt renoveren bepaalt de vereiste dikte. Ik geef enkele algemene richtlijnen om een idee te geven. Als de kamer af en toe verkeer heeft, zoals een slaapkamer of logeerkamer dan volstaat een dikte tussen 0,12 mm en 0,15 mm. Voor ruimtes die vaker gebruikt worden, zoals de gang en woonkamer, doe je er verstandig aan tussen de 0,15 mm en 0,25 mm te nemen. Wanneer ruimtes intensief verkeer te verduren krijgt moet de vloer dikker zijn, in die ruimtes is 0,25 mm en 0,30 mm aan te raden.

Kliklaminaat

Gerflor Senso Clic Premium “0840 Tribeca Clear”

Verschillende kenmerken om te overwegen
PVC kliklaminaat zijn over het algemeen compatibel met warm water vloerverwarmingssystemen. Ook hebben ze goede geluidsisolatie en zijn ze niet glad. Ze glanzen weinig in vergelijking met laminaat en hebben overtuigend natuurlijk reliëf.

Ontwerp, stijl en kleuren
Het voordeel van PVC laminaat is dat het een veelheid aan patronen of ontwerpen biedt. Je kunt vloer hebben met keramiek, marmer, hout, metaaleffecten. Alles is mogelijk met PVC laminaat en PVC tegels. Je kunt ook afgeschuinde randen hebben om jouw vloer er nog meer uit te laten zien als een echte houten vloer! Hoe geweldig is dat?

Kliklaminaat PVC

Gerflor Senso Clic Premium “0664 Harbor Blue”

Stel niet langer uit!

Laat de fantasie de vrije loop en vind de vloer die het beste bij jouw interieur past. Of de vloer waarop je de rest van het interieur wilt baseren. Een PVC kliklaminaat vloer geeft je de basis om jouw droom te laten uitkomen in jouw inrichting, een interieur dat geheel naar jouw smaak is ingericht! Neem actie en bedenk in wat voor huis jij thuis wilt komen na een dag hard werken of hoe de ruimte eruit moet zien wanneer je gasten wilt ontvangen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply