38

welke vloer past in jouw huis?

vloeren

een gladde vloer in huis via

De juiste vloer uitkiezen heeft in veel huishoudens aardig wat hoofdbrekens opgeleverd. Vaak weet je snel welke vloer niet past, of welke je niet leuk genoeg vindt, maar dan blijven er een paar over waaruit je kunt kiezen. Welke vloer past bij jou? Om je een handje te helpen zet ik het even op een rij:

 

Laminaat

Laminaat is een populaire vloer, want het is relatief goedkoop en ziet er strak uit. Laminaat is eenvoudig en snel te leggen als de vloer strak is en je kunt het eenvoudig zelf doen. Doordat deze vloer glad is, is het makkelijk in het onderhoud. Je kunt het eenvoudig schoon en stofvrij maken en daarom is het zeer geschikt voor mensen met een allergie. Wel is het een vloer die snel hol kan klinken, let hier op bij de aanschaf, want een slechte akoestiek is niet fijn. Wil je een laminaatvloer kopen? Neem dan eens een kijkje bij Karwei.

 

PVC vloer

Een PVC vloer is verkrijgbaar in (brede of smalle) stroken en tegels waar je eindeloos mee kunt combineren. De PVC vloer is eenvoudig te leggen op een vlakke vloer. Je kunt de vloer in verschillende patronen leggen, zoals rechte of schuine banen, of in een visgraatmotief. PVC is geluiddempend, sterk en kan in verschillende ruimtes gebruikt worden, bijvoorbeeld in de keuken, de woonkamer en zelfs de badkamer. Ook deze vloer is eenvoudig schoon te maken en past goed bij mensen met een allergie.

 

Houten vloer

Een houten vloer geeft de ruimte een warme  en natuurlijke sfeer. Er zijn houten planken in allerlei soorten en maten, maar er is ook parket en bijvoorbeeld oude vloerdelen. Hout kun je eenvoudig bewerken, als je de houten vloer schuurt, kun je het in een andere kleur lakken of beitsen. Maar je kunt de vloer ook behandelen met olie of zeep voor een meer matte en natuurlijke uitstraling. Een houten vloer is onderhoudsvriendelijk en past ook bij mensen met een allergie. Het leggen vraagt vakmanschap, want je moet rekening houden met krimpen van het hout en de luchtvochtigheid van je ruimte.

 

Tegels

Een tegelvloer past in elk soort interieur, op dit moment is deze vloer zeer gewild. De tegels hebben aardse kleuren van natuursteen, maar er zijn ook veel ’tegels’ met mooie houtprints. Met deze vloer heb je dan een houten en natuurlijke uitstraling maar het gemak van de tegel. Tegels zijn kras- en slijtvast, vragen weinig onderhoud en zijn gemakkelijk schoon te houden. Wel moet je rekening houden met de akoestiek, maar in de winkel kunnen ze daar een goede voorlichting van geven.

 

Linoleum en marmoleum

Linoleum en marmoleum zijn natuurlijke vloeren gemaakt van houtmeel, hars, jute, lijnolie en kalksteen. Ze zijn in meerdere kleuren en patronen verkrijgbaar. De duurzame vloeren zijn makkelijk in het onderhoud, ze zijn sterk en comfortabel, antistatisch en ze zijn makkelijk schoon te houden. Ze zijn niet kamerbreed verkrijgbaar, dus er is altijd wel een naad te zien.

 

Tapijt

Vloerbedekking is een warme en comforatbele vloer. Tapijt is verkrijgbaar in kamerbrede rollen of in tegels. Er is enorm veel keuze in kleuren, motieven, knooptechnieken en materialen en ze voelen allemaal anders aan. Tapijt is in principe slijtvast,  makkelijker schoon te houden, het is geluiddempend en lekker aan de voeten. Tapijt is wel minder geschikt voor mensen met allergieën, want stof kan in alle hoekjes kruipen.

 

Kurk

Kurk is een warm en natuurlijk materiaal met veel mogelijkheden. Kurkvloeren zijn antistatisch en trekken geen stof aan, verder kan de vloer goed tegen water en is daardoor geschikt voor de badkamer en de keuken. Kurk is relatief duur, het kan een beetje verkleuren en vraagt redelijk veel onderhoud. Er zijn veel mooie dessins verkrijgbaar, het is een leuke hernieuwde optie.

 

Gietvloeren

Een gietvloeren is een kunststofvloer en wordt gegoten in verschillende lagen. Gietvloeren ogen strak en industrieel en het past prima in een modern interieur. In deze vloeren is een groot aanbod in kwaliteit, kleuren en patronen. Gietvloeren zijn hygiënisch, omdat ze makkelijk schoon te maken zijn. Wil je een vloer om op te leven, wil je jarenlang plezier en een look zoals je in de woontijdschriften ziet, kies dan een gietvloer & Van Hollandse Bodem.

En… welke vloer past bij jou?

vloeren

een houten vloer via

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

4 Comments

  1. PVC Vloer Deventer 28 maart 2017
  2. Joanne 3 april 2017
    • Petra 3 april 2017

Leave a Reply