31

Piratenfeest organiseren: tips en ideeën

Een kinderfeestje organiseren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Je kunt bijvoorbeeld gezellig mokken versieren met de kinderen, samen bloemen kransjes maken of gewoon een dag naar de speeltuin gaan. Maar hoe tof is het om van het kinderfeest écht een bijzondere dag te maken met een duidelijk thema? Denk aan een stoer piratenfeest! Je kunt heel eenvoudig een piratenfeestje thuis organiseren. Hoe? Wij delen een aantal handige tips en leuke ideeën!

Verkleden en schminken

De sfeer komt er meteen in als je het feest begint met een verkleedpartijtje. Koop een aantal piratenoutfits en accessoires waar de kinderen zelf uit mogen kiezen. Voor een klein budget is een ooglapje en een doekje voor op het hoofd al genoeg! Je kunt daarnaast aan de slag gaan met schmink: littekens, tatoeages en baarden mogen niet ontbreken.

Piratenfeestje speurtocht

Wat is een piratenfeest zonder een spannende speurtocht? Dit is eigenlijk de basis van een geslaagde dag. Voor elke leeftijdscategorie kun je wel een leuke speurtocht maken. Hoe ouder de kids, hoe uitgebreider de schatkaart kan zijn. Natuurlijk is er online ook genoeg inspiratie te vinden.

Knutselen voor piraten

Voor de creatieve piraten kun je de dag ook vullen met stoere knutselopdrachten. Denk aan het maken van een schatkist, een piratenhoed, een zwaard of een piratenschip. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Piraten diploma

Ook leuk: Maak in de achtertuin een hindernisbaan met allemaal obstakels die echte piraten moeten doorstaan. Laat de kinderen bijvoorbeeld over een balk lopen boven de woeste zee of ballen gooien naar de vijanden (tekeningen op de muur of lege blikken). Als alle hindernissen zijn voltooid krijgt iedereen een echt piraten diploma!

Decoratie piratenfeest

Wat betreft decoratie kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Kinderen hebben een hoop fantasie, dus maak je vooral niet druk als versiering niet jouw ding is. Met een paar vlaggetjes, rondslingerende munten, een papegaai en een schatkist ben je al goed op weg.

Piraten taart en eten

Koop speciale taartdecoratie in het piratenthema om een simpele slagroomtaart mee op te fleuren. Dit werkt ook goed bij kleine cup cakes – die kun je eenvoudig zelf maken! Vind je het niet erg om wat meer geld uit te geven? Dan is een speciaal gemaakte thema taart met leeftijd en naam erop nog leuker! Voor het avondeten zijn vissticks natuurlijk perfect. Alhoewel de kinderen vast ook blij worden van een patatje of een pannenkoek op een piratenbord. Als toetje mag je de bekende blauwe schatkist met twee smaken ijs niet vergeten. Altijd een schot in de roos!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply