37

DIY: Een flower crown/bloemen haarband zelf maken

Heb je binnenkort een bruiloft, organiseer je een kinderfeestje of heb je gewoon zin om als bloemenprinses door het leven te gaan? Dan kun je aan de hand van dit artikel zelf een bloemenkroon maken. Een flower crown is niet alleen een leuk DIY project, maar het ziet er ook nog eens heel mooi uit! Kinderen kunnen het bijvoorbeeld op hun verjaardag of tijdens een feestje dragen. Voor volwassenen is het erg leuk tijdens een vrijgezellenfeest of een bruiloft.

Zelf een bloemen haarband maken: wat heb je nodig?

Om zelf een bloemenkrans te maken voor op je hoofd heb je de volgende spullen nodig:

  • Smalle haarband
  • Verschillende bloemen (kunstbloemen of verse bloemen)
  • Lijmpistool
  • Schaar
  • Dun ijzerdraad
  • Lint (bijvoorbeeld wit of lichtroze)

Stap 1: Bedek de haarband met lint

Een dunne haarband is de basis van deze bloemenkrans. Hierdoor kun je het eenvoudig in je haar doen zonder speldjes of elastiekjes. Als je gebruik maakt van kunstbloemen kun je de flower crown gewoon bewaren en meerdere keren gebruiken! Omdat de meeste simpele haarbandjes geen mooie kleur hebben, bedek je het eerst helemaal met lint. Dit plak je vast met hete lijm. Kies een lint dat goed past bij de stijl van je bloemenkroon. Ga je voor roze of pastelkleurige bloemen? Dan is het mooi om een lichte basis te maken. Bij een bloemenkrans in gothic stijl kun je ervoor kiezen om de haarband zwart te houden.

Stap 2: Knoop het ijzerdraad vast aan de haarband

Als je de basis helemaal af hebt, kun je een rol met dun ijzerdraad erbij pakken. Zet de haarband op je hoofd en markeer het stukje dat nét boven je oren uitkomt. Hier knoop je het ijzerdraad aan vast.

Stap 3: Maak de bloemen vast met ijzerdraad

Nu is het tijd om de bloemen aan de haarband te bevestigen. Dit doe je door het ijzerdraad om de steeltjes van de bloemen heen te wikkelen. Draai een paar keer om dezelfde bloem heen zodat het stevig blijft zitten. Op deze manier ga je de hele bloemenkrans opbouwen. Zorg ervoor dat alle bloemen dicht op elkaar zitten en dat er geen gaten tussen vallen.

Stap 4: Knip de steeltjes af

Knip alle lange stelen van de bloemen zodat er niets meer uitsteekt. Doe de bloemen haarband tussendoor op je hoofd en check of er geen ijzerdraad of bloemensteeltje prikt. Daarna is jouw zelfgemaakte flower crown helemaal af!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply