39

DIY: 6 manieren om een mok te versieren

Ben je op zoek naar een leuk Do It Yourself idee voor in het weekend? Ga dan zelf mokken beschilderen! Het is een hele rustgevende bezigheid en het hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Naast het verven zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om een mok te versieren. Wij delen een aantal toffe voorbeelden zodat je meteen wat inspiratie op kunt doen.

Zelf mok beschilderen

Mokken beschilderen is altijd een leuke bezigheid. Voor kinderen en volwassenen! Je kunt op Pinterest een aantal mooie voorbeelden zoeken en deze namaken. Of maak gebruik van je favoriete kleuren en laat je fantasie helemaal gaan. Beschilder je eigen mok wel met speciale verf zodat het goed blijft zitten. Het is belangrijk om versierde mokken (of borden etc.) goed te laten drogen en voorzichtig met de hand te wassen.

Mok versieren met stift

Als je met kleine kinderen mokken gaat versieren, kan verf soms een beetje onhandig zijn. De kans op vlekken en druipende verf is vrij groot. Kies daarom liever voor een paar stiften. Je kunt in verschillende hobbywinkels speciale porseleinstiften kopen. Dit werkt een stuk sneller, eenvoudiger en netter. Leuke bezigheid voor op een kinderfeestje!

Tekst op mok maken

Je kunt zelf ook hele mooie dingen maken met een zwarte porseleinstift of watervaste stift. Teken bijvoorbeeld een letter, naam of woord op je mok! Ook leuk: zoek een grappige quote over koffie of thee en schrijf deze rondom. De letters komen het beste uit op een witte (of in ieder geval lichte) mok.

Zelf mok versieren met stof

Wil je een mok alleen versieren voor een speciale dag of gelegenheid? Dan is het natuurlijk zonde om alles te schilderen. Je kunt mokken ook een beetje opfleuren met een stuk stof en een lint. Strik het eromheen en het ziet er meteen al gezellig uit! Aan het einde van de dag kun je de versiering weer eenvoudig verwijderen.

Eigen mok maken met mokwarmer

Ben je gek op haken of breien? Probeer dan eens een mokwarmer te maken. Dit zorgt ervoor dat jouw chocolademelk of koffie zo lang mogelijk warm blijft. En het ziet er natuurlijk onwijs leuk uit! Een mok met zo’n zelfgemaakt ‘jasje’ is daarnaast een origineel cadeau om weg te geven.

Mok gebruiken als vaas

Tot slot kun je een kopje gebruiken als kleine vaas. Zet een paar bloemen uit de tuin in het water of maak er een sfeervol mini-bloemstuk van met een stuk steekschuim erin. Tip: Je kunt dit soort kopjes en mokken vaak bij de kringloopwinkel vinden.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply