10

Nieuwe barbecue kopen: waar op letten?

Krijg jij door het mooie weer ook zo’n zin om te barbecueën in de tuin? Als je zelf nog geen BBQ in de schuur hebt staan, is dit het perfecte moment om er eentje aan te schaffen! In het onderstaande artikel zetten een paar belangrijke aandachtspunten voor je op een rij. Hier kun je rekening mee houden wanneer je een nieuwe BBQ gaat kopen.

Welke barbecue kopen? Overzicht van soorten

Het is allereerst handig om te bepalen naar welk soort barbecue je op zoek bent. Hieronder vind je een opsomming van de meest voorkomende barbecues met toelichting per type brandstof:

  • Gasbarbecue: Je kunt een gasbarbecue kopen als je wil genieten van optimaal gebruiksgemak en snelle opwarming. Het is eenvoudig om de temperatuur te regelen en in de gaten te houden met de ingebouwde thermostaten. Een gas BBQ is helaas wel vrij prijzig in aanschaf.
  • Houtskoolbarbecue: Wil je op een traditionele manier barbecueën en genieten van een rokerige smaak? Dan kun je beter een houtskool BBQ kopen. Ze zijn goedkoper, maar het is helaas wel lastig om de juiste temperatuur te bereiken en te behouden.
  • Brikettenbarbecue: Dit type lijkt heel erg op een kolen BBQ, maar maakt gebruik van briketten in plaats van losse houtskool. Hierdoor is het gemakkelijker aan te steken.
  • Pelletgrill: Pelletgrills zijn nog relatief nieuw. Dit type BBQ werkt op houtpellets die automatisch worden toegevoegd aan de grill. De temperatuur is goed te regelen en het eten krijgt een rokerige smaak.

Extra functies van de barbecue

Het is slim om te kijken naar de functies van de barbecue. Niet ieder type heeft een ingebouwde thermostaat of een uitschuifbare opvangbak voor vet. Hoe meer luxe functies de BBQ heeft, hoe duurder het totaalplaatje wordt. Al geniet je vaak wel van meer gebruiksgemak.

Lees ook: Geniet van het buitenleven met een buitenkeuken

Jouw persoonlijke budget

Houd tijdens de zoektocht altijd jouw budget in de gaten. Een barbecue kan sterk uiteenlopen in prijs. Voor een luxe Weber BBQ of een Keramische Kamado BBQ betaal je vanzelfsprekend meer dan voor een kolen BBQ van een huismerk. Wil jij direct meer geld investeren in goede kwaliteit, zodat je er heel wat jaren van kunt genieten? Of ga je voor een budgetvriendelijke variant die sneller aan vervanging toe is?

Onderhoud en reiniging van de BBQ

Verdiep je tot slot in het onderhoud van de BBQ. Welk type is makkelijker schoon te maken? Is het bijvoorbeeld de moeite waard om wat meer geld uit te geven aan een model met verwijderbare roosters, zodat het reinigen sneller gaat?

Het belangrijkste is dat de nieuwe BBQ aansluit op jouw behoeften en budget!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply