20

5 keuzes die je maakt vóór aanschaf van een CV-ketel

Een verwarmingsketel is één van die producten die je maar 1 of 2 keer in je leven koopt. Voordat je overgaat tot de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel, is het belangrijk om het budget te bepalen voor de nieuwe CV-ketel. De gemiddelde levensduur van boilers is ongeveer 13-15 jaar. Na een jaar of 8 beginnen CV-ketels inefficiënt te werken, waardoor de energiekosten toenemen. 

Overweeg een paar dingen voordat je een centrale verwarmingsketel aanschaft

Het is verstandig om op een paar dingen te letten bij de aanschaf van een CV-ketel. Zo zorg je ervoor dat je langer kunt genieten van jouw centrale verwarmingsketel. Het is heel belangrijk om een paar dingen in gedachten te houden voor je tot de aanschaf overgaat.

Grootte van de centrale verwarmingsketel

Let erop dat je meer ruimte hebt dan de grootte van de verwarmingsketel is. Dit komt doordat een CV-ketel ook warmte afgeeft en deze warmte moet ergens heen kunnen. Daarnaast spelen de grootte van het huis en jouw behoefte aan water ook een rol bij de keuze van de ketelgrootte. Wanneer je in een klein huis woont, kun je het beste voor een combiketel kiezen. 

Betrouwbaarheid van het merk

Het is eveneens belangrijk om voor een betrouwbaar merk boiler te kiezen. De installatie van een boiler van een lage kwaliteit kost je uiteindelijk meer. Vergelijk daarom alle betrouwbare merken met elkaar. Bij een nieuwe woning zul je een vakkundige slotenmakerbedrijf huren voor het plaatsen van nieuwe sloten. De prijzen slotenmakersbedrijf opvragen, is uiteraard net zo belangrijk. 

Rendement stroomverbruik

Het belangrijkste criterium voor de aanschaf van een ketel, is het stroomverbruik van deze CV-ketel. Hoe hoger het stroomverbruik, hoe duurder de energierekening. Blijf echter wel de brander en de warmtewisselaar van de ketel in de gaten houden. 

Duur van de garantie 

Vraag, voordat je een beslissing neemt, naar de garantieperiode om  storingen in de naaste toekomst te voorkomen. Wanneer je de garantie ontvangt, ben je waarschijnlijk opgelucht. In het geval van een kleinere garantie kun je van gedachten veranderen. Een lange garantie geeft je zekerheid en zorgt voor een band met het merk CV-ketel. 

Kies het juiste type ketel

Kies het juiste type ketel

Op de markt vind je veel verschillende boilers die elk unieke kenmerken, eigenschappen, capaciteiten en afmetingen hebben. Je stemt natuurlijk jouw eisen en het budget af op de ruimte die je hiervoor hebt in je woning. Je hebt de keuze uit condensatieketels, combi-ketels, systeem-ketels en warmte-ketels. 

Er is veel concurrentie

Daarom is het goed om advies in te winnen bij vakmensen, zodat je de CV-ketel kiest die voor jou het beste is. Zorg dat je je breed laat informeren. Sommige  ketels met groot rendement, ontwerp en betrouwbaarheid zijn duur. Toch zijn ze het geld beslist waard, want ze gaan veel langer mee dan goedkope ketels. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply