25

Tips voor het schoonmaken van een barbecue

Barbecueën is heerlijk, maar de barbecue achteraf schoonmaken is een behoorlijk karwei. Vooral als je gebruik maakt van een houtskoolbarbecue heb je er een flinke klus aan om alles weer helemaal schoon te krijgen. Toch is het belangrijk dat je de barbecue na gebruik even goed onder handen neemt. Dit verlengt namelijk de levensduur van de barbecue én is bovendien ook wel zo hygiënisch. In dit artikel delen we een aantal tips voor het schoonmaken van je barbecue.

Voorkom aanbranden

Voorkomen is beter dan genezen. Je maakt het jezelf al een stuk makkelijk als er niets aanbrandt op de barbecue. Dit doe je door het rooster voor gebruik in te smeren met zonnebloem- of olijfolie. Hierdoor blijven het vlees en de groenten niet aan het rooster plakken.

Direct schoonmaken

We snappen het echt wel: na een avondje barbecueën heb je helemaal geen zin om al die troep op te ruimen. Maar helaas doe je er toch goed aan om wel direct aan de slag te gaan. Zo voorkom je dat de etensresten en het vet aankoeken. Als het rooster nog een beetje warm is, komt het vuil veel makkelijker los. Gebruik hiervoor een staalborstel en reinigingsproducten die geschikt zijn voor de barbecue.

MaxTotaal - gas barbecue kopen

Vergeet de behuizing niet

Om zo lang mogelijk van de barbecue te kunnen genieten, is het ook verstandig om na gebruik even een doekje over de behuizing te halen. Gebruik hiervoor een zachte doek, zodat je geen krassen maakt. Een goed ontvettingsmiddel doet al wonderen.

Weg met de kolen

Barbecue je met een houtskoolbarbecue? Verwijder dan na het barbecueën al het as en de afgekoelde kolen uit de barbecue. Dit voorkomt rookontwikkeling bij de volgende barbecueavond. De kuip reinig je het beste met warm water en afwasmiddel.

Zo min mogelijk werk

Ben je niet zo van het schoonmaken? Dan doe je er goed aan om een gasbarbecue of elektrische barbecue aan te schaffen. Deze barbecues zijn heel eenvoudig schoon te maken. Etensresten borstel je gemakkelijk van het rooster af. Een elektrische barbecue of gas barbecue kopen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van MaxTotaal.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply